Produkter

Taggar

Starkvin är en något vag beteckning om man med den menar ett vin med hög alkoholstyrka. De mest berömda starkvinerna görs i södra Europa. Egentligen avses inte alkoholhalten i sig utan framställningsmetoden. Till starkvin tillsätts alltid sprit, vanligen druvdestillat. Alkoholhalten ligger i regel mellan 15 och 22 procent. Viner som har jästs till höga alkoholhalter, som exempelvis Amarone, är således inte starkviner. Till de främsta starkvinerna räknas sherry, madeira, portvin och marsala. Enligt EU:s klassifikationer får inte heller kryddor förekomma i ett starkvin. Därför räknas inte drycker som vermouth och glögg till starkvinerna, trots begrepp som starkvinsglögg. Ett starkvin är ofta en förträfflig avec, en ost- eller dessertdryck av rang eller en utomordentlig smakförstärkare i såser och soppor.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

Lammkotletter med grönkålssallad

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab