Produkter

Taggar

Starkvin är en något vag beteckning om man med den menar ett vin med hög alkoholstyrka. De mest berömda starkvinerna görs i södra Europa. Egentligen avses inte alkoholhalten i sig utan framställningsmetoden. Till starkvin tillsätts alltid sprit, vanligen druvdestillat. Alkoholhalten ligger i regel mellan 15 och 22 procent. Viner som har jästs till höga alkoholhalter, som exempelvis Amarone, är således inte starkviner. Till de främsta starkvinerna räknas sherry, madeira, portvin och marsala. Enligt EU:s klassifikationer får inte heller kryddor förekomma i ett starkvin. Därför räknas inte drycker som vermouth och glögg till starkvinerna, trots begrepp som starkvinsglögg. Ett starkvin är ofta en förträfflig avec, en ost- eller dessertdryck av rang eller en utomordentlig smakförstärkare i såser och soppor.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab