Produkter

Taggar

Man brukar säga att det var handlaren Antonio Benedetto Carpano som uppfann vermouth i Turin 1786. Han har till och med kallats aperitifens fader. Det är dock en sanning med modifikation. Man vet i alla fall att han detta år började krydda traktens vita vin utifrån en tysk förebild. Han tänkte sig en dryck för kvinnor, en sötare och mer lättillgänglig dryck som alternativ till tidens strävare röda viner. Succén blev total och den lilla butiken fick hålla öppet 24 timmar om dygnet för att tillgodose alla kunder. Signor Carpano kallade sin nya dryck för vermouth efter det tyska ordet för malört. Det är just malört, denna klassiska kryddväxt, som är själva essensen i all vermouth, men dessutom ingår alltid ett mycket stort antal andra både söta och bittra kryddor. Recepten är i regel dyrbara hemligheter som ärvs genom generationerna. Vermouth är i huvudsak en italiensk vindrink med internationella storsäljare som Cincano i spetsen, men vermouth görs även i länder som Spanien och Frankrike. I dag är vermouth en omistlig ingrediens i mängder av världsberömda drinkar som exempelvis Dry Martini och Manhattan.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

Malbec är en druva med en lite märklig historia. Myten säger att druvan för flera hundra år sedan introducerades i Frankrike av en ungrare vid namn Malbec. Druvan blev omåttligt populär och var faktiskt fram till andra halvan av 1800-talet den mest odlade druvan i Frankrike till dess att den ökända vinlusen slog ut närmare hälften av vinarealen. Idag hittas den bara i mindre omfattning i Loire (under namnet cot), i Bordeaux...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab