Paul Jaboulet Gigondas ”Pierre Aiguille” 2015

Paul Jaboulet Gigondas ”Pierre Aiguille” 2017

Rött vin | ARTIKELNUMMER: 70044
75 cl | 229:-

Aromer av mogna körsbär, örtighet med balanserade tanniner.

Druvsammansättningen är 80% Grenache, 10% Syrah och 10% Mourvedre. Gamla vinstockar med en ålder på 40 år ger ett vin med bra koncentration. Breda, terrasserade odlingar där jordmånen består av stenig röd lera. Traditionell vinifikation. Vinet har lagrats 6 månader på använda ekfat. Medelfylligt med smak av mogna körsbär, fikon, svartvinbär, örter med balanserade tanniner.

Paul Jaboulet är ett av Frankrikes prestigefulla vinföretag och producerar några av Rhônedalens mest klassiska viner, där deras ”Hermitage La Chapelle” anses vara ett av världens bästa viner. Vinhuset Paul Jaboulet grundades 1834 av Antoine Jaboulet och ägs idag av den schweiziska familjen Frey. Caroline Frey är utbildad oenolog och är ansvarig vinmakare i företaget. Familjen har även ägarintressen i Champagne samt Bordeaux.

Läs mer
ARTIKELNUMMER: 70044
PRIS: 229:-
VOLYM: 75 cl
ALKOHOL: 13%
LAND: Frankrike
REGION: Rhône, Gigondas
PRODUCENT: Paul Jaboulet
PRESSBILD: Ladda ner

Paul Jaboulet

Mer om producenten

Paul Jaboulet har anor ända tillbaka till Napoleontiden då man vet att Antoine Jaboulet odlade vin i Rhônedalen. De första skriftliga beläggen för att han producerade vin är från 1834, men troligen var han redan då en etablerad vinmakare i trakten. Paul Jaboulet blev snart en av de främsta producenterna i norra Rhône, något som befästes år 1919 när de blev de enda ägarna till kapellet högst upp på Hermitage-kullen….

Paul Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2017 (Fr)

Djupröd färg. Stor och generös doft av lagerblad, färska örter och björnbär. Inslag av charkuterier, rökta...
Pris: 279:- (75 cl)
Paul Jaboulet Cornas Domaine de Saint-Pierre 2017

Paul Jaboulet Cornas Domaine de Saint-Pierre 2017 (Fr)

Jaboulet Cornas – Domaine de Saint-Pierre 2017 är ett mycket fylligt och mustigt vin med mängder av muskler och...
Pris: 579:- (75 cl)

Inspiration

Förrätt

Cipolle ripiene con salame e parmigiano

Huvudrätt

Salsiccia al limone e parmigiano

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close