Paul Jaboulet Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert 2018

Paul Jaboulet Crozes-Hermitage Domaine de Thalabert 2018

Rött vin Artikelnummer: 95325
75 cl | 279:-

Generöst fruktig doft av färska örter, rödbeta och björnbär. Inslag av charkuterier, fat och vitpeppar. Fylligt, ungt vin med balanserad frukt. Lång och intensiv eftersmak.

Domaine de Thalabert i Crozes-Hermitage var en av de första vingårdarna som Antoine Jaboulet köpte 1834 vilket lade grunden till Domaine Paul Jaboulet Ainé idag.

En kort biltur från Tain L’Hermitage och med utsikt mot det berömda Hermitage-berget ligger Domaine de Thalabert – ett 40-tal hektar gamla Syrah-stockar i ett block. Det är den största sammanhållna vingården i norra Rhône. De karakteristiska stenarna i jorden hjälper till att jämna ut temperaturen under dygnet och åldern på stockarna, 40-60 år, gör att skördeuttaget är bara 25 till 30 hl per hektar.

Appellationen Crozes-Hermitage omfattade bara en by och 200 hektar vingård när den definierades på 1930-talet – och en femtedel av appellationen bestod då av Domaine de Thalabert. Sedan dess har myndigheterna varit generösa med namnet Crozes-Hermitage, idag omfattar appellationen 11 kommuner och över 1600 hektar, varav över 90 procent är Syrah. Men Domaine de Thalabert är än idag referensen.

Domaine Paul Jaboulet satsar sedan flera år på ekologisk och biodynamisk odling och det är ingen tvekan om att det gett resultat i vinerna – 2018 är genomgående en fantastisk årgång för domänen. 2018 Domaine de Thalabert har legat ett år på fat, varav 20 procent var nya, vilket ger komplexitet utan att låta faten ta överhanden.

Smaken visar upp en klassisk Crozes-Hermitage-profil med björnbär, vitpeppar och matiga tanniner. Serveras med fördel till lamm, gärna med rosmarin och vitlök. Jaboulet rekommenderar lagring i 8 till 20 år.

Vinmakare: Caroline Frey
Druvor: syrah
Skördeuttag: 25 till 30 hl per hektar
Vinstockar_ 40-60 år gamla
Lagring: ett år på fat varav 20% nya
Alkohol: 14 vol%

Läs mer
ARTIKELNUMMER: 95325
PRIS: 279:-
VOLYM: 75 cl
ALKOHOL: 14%
LAND: Frankrike
REGION: Rhône
PRODUCENT: Paul Jaboulet
PRESSBILD: Ladda ner

Paul Jaboulet

Mer om producenten

Paul Jaboulet har anor ända tillbaka till Napoleontiden då man vet att Antoine Jaboulet odlade vin i Rhônedalen. De första skriftliga beläggen för att han producerade vin är från 1834, men troligen var han redan då en etablerad vinmakare i trakten. Paul Jaboulet blev snart en av de främsta producenterna i norra Rhône, något som befästes år 1919 när de blev de enda ägarna till kapellet högst upp på Hermitage-kullen….

Paul Jaboulet Crozes-Hermitage Mule Blanche 2017

Paul Jaboulet Crozes-Hermitage Mule Blanche 2018 (Fr)

Crozes-Hermitage Mule Blanche 2017 har en kristallklar halmgul färg, rika blommiga toner med doft av persika och päron...
Pris: 239:- (75 cl)

Paul Jaboulet Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2017 (Fr)

Djupröd färg. Stor och generös doft av lagerblad, färska örter och björnbär. Inslag av charkuterier, rökta...
Pris: 279:- (75 cl)

Inspiration

nigab jaboulet vineryard
Kunskap & Tips

Paul Jaboulet – Biodynamiska viner i världsklass

Caroline Frey Jaboulet Nigab
Kunskap & Tips

”My wines always tells a story” – Caroline Frey

Älgfilé med selleripuré, vilt sky och rårörda bär
Huvudrätt

Älgfilé med selleripuré, viltsky och rårörda bär

Älgfilé med selleripuré, vilt sky och rårörda bär
Huvudrätt

Tournedos ”Franccini” med rödlöksmarmelad och frittes

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close