Produkter

Taggar

Vodkans ursprung förirrar sig långt bort över Rysslands väldiga slätter, djupt in i Polens historia eller Ukrainas eller Mongoliets, eller någon annanstans. Var vaggan stod vet vi inte och någon födelsetid för ”Voda” – det lilla vattnet – känner vi inte heller. Sprithistorikerna är överens om att vodka är en mycket gammal dryck och träta må ryssar, polacker och andra om vem som var först. Den gamle hedersmannen Tsar Ivan den förskräcklige fick en enorm betydelse för vodkans spridning i Ryssland. Han delade ut licenser på löpande band och stöttade forskning vid sitt eget palats där Pjotr ​​Arsenijevic Smirnov studerade dubbeldestillering och kolfiltrering. Tekniker som sedan spreds över hela spritvärlden. Vodka görs i regel på spannmål eller potatis, Vodka måste destilleras till minst 95 % och får sedan vattnas ner till lägst 37,5 %. Vodka är den mest sålda spritdrycken i världen och används nästan uteslutande som drinkbas.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab