Produkter

Taggar

Inspiration:
Tryffelpizza Bianco

Ingredienser

    Pizzadeg

    • 0,5 kg vetemjöl Special
    • 1 msk salt
    • 1 msk socker
    • 0,5 pkt torrjäst
    • 2,5 dl ljummet vatten
    • 3 msk rapsolja

    Fyllning

    • 1 dl crème fraiche
    • tryffelolja
    • 20 gr babyspenat
    • 2 dl riven mozzarella
    • salt och peppar
    • hyvlad färsk tryffel

    Tillagning

    1. Sätt ugnen på 250 grader
    2. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke.
    3. Rör ut torrjästen i det ljumma vattnet och rör i mjölkblandningen.
    4. Tillsätt oljan och blanda sakta ner resterande vattnet i mjölet till en deg.
    5. Knåda degen väl och låt vila under duk 20 minuter, knåda igen och låt jäsa ytterligare 15 minuter.
    6. Dela upp degen i 2 delar och kavla ut på plåtar med bakplåtspapper.
    7. Bred ut crème fraiche omrörd (Smaksätt med tryffelolja för mer smak)
    8. Sprid ut babyspenat och mozzarella.
    9. Salta och peppra efter tycke.
    10. Grädda i 8-10 minuter.
    11. Ta ut pizzan ur ugnen och låt vila någon minut. Hyvla över tryffel och servera.

    Man kan använda tryffelolja i stället för färsk tryffel rör då ner den i crème fraichen. Detta kan du även göra för att höja smaken tillsammans med färsk tryffel.

    Det går alldeles utmärka att köpa färdig pizzabotten att baka på.

    Tillagningstid: ca 1 timma

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

    Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

    Klassik taco i all ära men när du fyller den med smaker från svensk skog blir den en fullpoängare! Tacokryddan består av enbär, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar vilket ger köttet en chans att glänsa. Tillsammans med västerbottenmajonnäs, stekt endivsallad, syltade kantareller, silverlök och friterad persilja är detta utan tvekan den godaste tacon jag ätit. Hemgjorda bröd är busenkelt men orkar du inte göra det så...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

    Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

    Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

    Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

    Malbec är en druva med en lite märklig historia. Myten säger att druvan för flera hundra år sedan introducerades i Frankrike av en ungrare vid namn Malbec. Druvan blev omåttligt populär och var faktiskt fram till andra halvan av 1800-talet den mest odlade druvan i Frankrike till dess att den ökända vinlusen slog ut närmare hälften av vinarealen. Idag hittas den bara i mindre omfattning i Loire (under namnet cot), i Bordeaux...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab