Produkter

Taggar

Inspiration:
Tryffelpizza Bianco

Ingredienser

    Pizzadeg

    • 0,5 kg vetemjöl Special
    • 1 msk salt
    • 1 msk socker
    • 0,5 pkt torrjäst
    • 2,5 dl ljummet vatten
    • 3 msk rapsolja

    Fyllning

    • 1 dl crème fraiche
    • tryffelolja
    • 20 gr babyspenat
    • 2 dl riven mozzarella
    • salt och peppar
    • hyvlad färsk tryffel

    Tillagning

    1. Sätt ugnen på 250 grader
    2. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke.
    3. Rör ut torrjästen i det ljumma vattnet och rör i mjölkblandningen.
    4. Tillsätt oljan och blanda sakta ner resterande vattnet i mjölet till en deg.
    5. Knåda degen väl och låt vila under duk 20 minuter, knåda igen och låt jäsa ytterligare 15 minuter.
    6. Dela upp degen i 2 delar och kavla ut på plåtar med bakplåtspapper.
    7. Bred ut crème fraiche omrörd (Smaksätt med tryffelolja för mer smak)
    8. Sprid ut babyspenat och mozzarella.
    9. Salta och peppra efter tycke.
    10. Grädda i 8-10 minuter.
    11. Ta ut pizzan ur ugnen och låt vila någon minut. Hyvla över tryffel och servera.

    Man kan använda tryffelolja i stället för färsk tryffel rör då ner den i crème fraichen. Detta kan du även göra för att höja smaken tillsammans med färsk tryffel.

    Det går alldeles utmärka att köpa färdig pizzabotten att baka på.

    Tillagningstid: ca 1 timma

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab