Produkter

Taggar

Inspiration:
Tryffelpizza Bianco

Ingredienser

    Pizzadeg

    • 0,5 kg vetemjöl Special
    • 1 msk salt
    • 1 msk socker
    • 0,5 pkt torrjäst
    • 2,5 dl ljummet vatten
    • 3 msk rapsolja

    Fyllning

    • 1 dl crème fraiche
    • tryffelolja
    • 20 gr babyspenat
    • 2 dl riven mozzarella
    • salt och peppar
    • hyvlad färsk tryffel

    Tillagning

    1. Sätt ugnen på 250 grader
    2. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke.
    3. Rör ut torrjästen i det ljumma vattnet och rör i mjölkblandningen.
    4. Tillsätt oljan och blanda sakta ner resterande vattnet i mjölet till en deg.
    5. Knåda degen väl och låt vila under duk 20 minuter, knåda igen och låt jäsa ytterligare 15 minuter.
    6. Dela upp degen i 2 delar och kavla ut på plåtar med bakplåtspapper.
    7. Bred ut crème fraiche omrörd (Smaksätt med tryffelolja för mer smak)
    8. Sprid ut babyspenat och mozzarella.
    9. Salta och peppra efter tycke.
    10. Grädda i 8-10 minuter.
    11. Ta ut pizzan ur ugnen och låt vila någon minut. Hyvla över tryffel och servera.

    Man kan använda tryffelolja i stället för färsk tryffel rör då ner den i crème fraichen. Detta kan du även göra för att höja smaken tillsammans med färsk tryffel.

    Det går alldeles utmärka att köpa färdig pizzabotten att baka på.

    Tillagningstid: ca 1 timma

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Verona – kärlekens och vinets stad

    Verona – kärlekens och vinets stad

    Verona är en av världens mest romantiska städer. Inte bara för att det var här som Romeo förklarade Julia sin kärlek under balkongen. Det är också en historisk, pittoresk och mycket vacker stad just där norra och södra Europa möts – och där Italien är mer Italien än någon annanstans. Verona är en mycket gammal stad. Ingen vet vem som uppförde de första bosättningarna vid floden Adige, som sakta letar sin väg genom...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

    Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

    Ingenting har lika mycket charm som de små italienska byarna i Veneto. Plötsligt dyker de upp, i dalgångarna eller högt upp i bergen. Turistfria trattorior och makalösa scenerier. Här är några av de charmigaste byarna Asolo Den lilla bergsstaden Asolo med några tusen invånare ligger bedövande vackert i norra Veneto. Området heter Pedemontana och är ett kuperat vinodlarlandskap. Namnet Pedemontana betyder just vid bergets...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Valpolicella – Venetos viners hjärta

    Valpolicella – Venetos viners hjärta

    Få områden i Italien har samma klang hos vinvänner som Valpolicella: Denna region i västra Veneto breder ut sig vid foten av de italienska Alperna strax öster om Gardasjön och väster om Verona. Valpolicella är känt för sitt vin och inte minst för de unika viner som bara kan och får produceras här: Amarone, Ripasso och Recioto. Namnet Valpolicella förlorar sig långt bort i historien, troligen har det sina rötter i både...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Amarone – drottningvinet från Valpolicella

    Amarone – drottningvinet från Valpolicella

    Sett till smak, karaktär och kraftfullhet är Amarone en svårslagen och mustig vinupplevelse. Amaronevinet är också ett exempel på hur innovation och experimentlusta kan bana väg för ett helt vinland och förvandla en anonym region till en betydande världsdel i vinvärlden. Amarone tillskrivs ofta en lång historisk tradition, men det var inte förrän på 1950-talet som en del vinhus började experimentera med jäststammar som...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

    Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

    Soppa är något man inte äter tillräckligt av. Speciellt framåt lite svalare eller riktigt kalla dagar är soppan perfekt med sin värmande och helande känsla. Kronärtskockssoppan är en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till förrätt på finmiddagen på helgen. Receptet på denna kronärtskockssoppa är till fyra middagsportioner eller åtta förrätter. Servera med ett torrt och smakrikt vin eller en torrare...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab