Produkter

Taggar

Inspiration:
Älgfilé med selleripuré, vilt sky och rårörda bär

Ingredienser

    Kött

    • rapsolja och smör att steka i
    • 700 gr älg innerfilé, putsad och skuren kuren i 4 skivor

    Sky

    • rapsolja och smör att fräsa i
    • 2 st banan schalottenlökar skalade och skurna i tunna skivor
    • 1 st stor morot skalad och skuren i slantar
    • 1 msk brunt socker
    • 3 dl rött vin
    • 1 st timjankvist
    • 2 st lagerblad
    • 3 dl viltfond (köpt viltfond späd efter förpackningens anvisning)
    • (Maizena om toppredning önskas)

    Puré

    • 1 stor rotselleri, skalad och skuren i tärningar
    • 1 stor palsternacka, skalad och skuren i slantar
    • 3 potatisar, skalade och skurna i bitar
    • 25 g smör
    • ca 1 dl grädde
    • Salt
    • Hackad krus persilja

    Bär

    • 1,5 dl frysta lingon
    • 1,5 dl frysta blåbär
    • 2 msk socker (efter smak)
    • 1 krm krossade korianderfrön (efter smak)

    Tillagning

      Bär

      1. ----- Bär
      2. Vänd upp ingredienserna i en skål och låt tina innan servering.

      Sky

      1. ----- Sky
      2. Hetta upp en panna med rapsolja och smör till medeltemperatur, fräs löken och morötterna. Strö över socker och rör runt till det vill fastna i botten.
      3. Häll över vinet och rör om, lägg i timjan och lager blad och låt allt reducera till det bara är lite vätska kvar, slå över viltfonden och kok ihop till rätt smak och tjocklek. Sila av skyn innan servering.

      Puré

      1. ----- Puré
      2. Kok rotfrukterna i saltat vatten till dom är mjuka, klicka i smör och hälften av grädden. Mixa ihop din puré häll på mer grädde efter önskad konsistens, salta efter smak.

      Kött

      1. ----- Kött
      2. Salta och peppra köttet lätt.
      3. Hetta upp en stekpanna med rapsolja till hög temperatur, klicka i rejält med smör och låt det tystna innan du lägger i köttet.
      4. Lägg först en stekyta runt om köttet genom att rulla det i pannan, där efter toppen och botten, ös köttet under stekning.
      5. Låt där efter köttet stekas klart i ugn med termometer till den stekgrad du önskar. 54 grader = medium rare.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Därför ska du köpa vin på magnumflaska!

    Därför ska du köpa vin på magnumflaska!

    Vin på magnumflaska ger en viss känsla av magi och lyx, det är bättre för lagring och räcker så klart längre än en vanlig flaska. Tänk dig själv hur underbart det är att få vin i en generös maffig magnumflaska. Vare sig det är en present till dig själv, ett vin till en middag eller en gå-bort-present är en magnum minst dubbelt så uppskattad att få som en vanlig vinflaska! Sätt stämningen direkt genom att handla hem...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Fem städer du inte får missa i Veneto

    Fem städer du inte får missa i Veneto

    Padova Fyra mil väster om Venedig ligger Padova, en gammal romersk stad, delvis lite i skymundan från turiststråken. Padova är för många en oupptäckt italiensk pärla. Stadens visitkort är Prata della Valle ett vattenstråk kantat med 78 statyer av kända invånare. En av dessa föreställer Gustav II Adolf som har lyckats tränga sig in vid sidan av Galileo Galilei och andra berömdheter trots att han aldrig satte sin fot i...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Verona – kärlekens och vinets stad

    Verona – kärlekens och vinets stad

    Verona är en av världens mest romantiska städer. Inte bara för att det var här som Romeo förklarade Julia sin kärlek under balkongen. Det är också en historisk, pittoresk och mycket vacker stad just där norra och södra Europa möts – och där Italien är mer Italien än någon annanstans. Verona är en mycket gammal stad. Ingen vet vem som uppförde de första bosättningarna vid floden Adige, som sakta letar sin väg genom...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

    Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

    Ingenting har lika mycket charm som de små italienska byarna i Veneto. Plötsligt dyker de upp, i dalgångarna eller högt upp i bergen. Turistfria trattorior och makalösa scenerier. Här är några av de charmigaste byarna Asolo Den lilla bergsstaden Asolo med några tusen invånare ligger bedövande vackert i norra Veneto. Området heter Pedemontana och är ett kuperat vinodlarlandskap. Namnet Pedemontana betyder just vid bergets...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Viltgryta med rönnbär och meskräm

    Viltgryta med rönnbär och meskräm

    Vårt recept på viltgryta är en smakrik höstgryta att längta till när löven börjar falla! Mustiga smaker med vitlök, rödvin och rönnbär. Passa på att plocka rönnbär på hösten. Lägg dom i frysen eller torka dom för att använda senare. De är lite sura så se till att balansera dom i matlagningen. Dom är även supernyttiga - fullproppade med antioxidanter! Hoppas att det smakar! Detta recept är för 6 personer och tar...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Valpolicella – Venetos viners hjärta

    Valpolicella – Venetos viners hjärta

    Få områden i Italien har samma klang hos vinvänner som Valpolicella: Denna region i västra Veneto breder ut sig vid foten av de italienska Alperna strax öster om Gardasjön och väster om Verona. Valpolicella är känt för sitt vin och inte minst för de unika viner som bara kan och får produceras här: Amarone, Ripasso och Recioto. Namnet Valpolicella förlorar sig långt bort i historien, troligen har det sina rötter i både...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Amarone – drottningvinet från Valpolicella

    Amarone – drottningvinet från Valpolicella

    Sett till smak, karaktär och kraftfullhet är Amarone en svårslagen och mustig vinupplevelse. Amaronevinet är också ett exempel på hur innovation och experimentlusta kan bana väg för ett helt vinland och förvandla en anonym region till en betydande världsdel i vinvärlden. Amarone tillskrivs ofta en lång historisk tradition, men det var inte förrän på 1950-talet som en del vinhus började experimentera med jäststammar som...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab