Produkter

Taggar

Inspiration:
Älgfilé med selleripuré, vilt sky och rårörda bär

Ingredienser

    Kött

    • rapsolja och smör att steka i
    • 700 gr älg innerfilé, putsad och skuren kuren i 4 skivor

    Sky

    • rapsolja och smör att fräsa i
    • 2 st banan schalottenlökar skalade och skurna i tunna skivor
    • 1 st stor morot skalad och skuren i slantar
    • 1 msk brunt socker
    • 3 dl rött vin
    • 1 st timjankvist
    • 2 st lagerblad
    • 3 dl viltfond (köpt viltfond späd efter förpackningens anvisning)
    • (Maizena om toppredning önskas)

    Puré

    • 1 stor rotselleri, skalad och skuren i tärningar
    • 1 stor palsternacka, skalad och skuren i slantar
    • 3 potatisar, skalade och skurna i bitar
    • 25 g smör
    • ca 1 dl grädde
    • Salt
    • Hackad krus persilja

    Bär

    • 1,5 dl frysta lingon
    • 1,5 dl frysta blåbär
    • 2 msk socker (efter smak)
    • 1 krm krossade korianderfrön (efter smak)

    Tillagning

      Bär

      1. Vänd upp ingredienserna i en skål och låt tina innan servering.

      Sky

      1. Hetta upp en panna med rapsolja och smör till medeltemperatur, fräs löken och morötterna. Strö över socker och rör runt till det vill fastna i botten.
      2. Häll över vinet och rör om, lägg i timjan och lager blad och låt allt reducera till det bara är lite vätska kvar, slå över viltfonden och kok ihop till rätt smak och tjocklek. Sila av skyn innan servering.

      Puré

      1. Kok rotfrukterna i saltat vatten till dom är mjuka, klicka i smör och hälften av grädden. Mixa ihop din puré häll på mer grädde efter önskad konsistens, salta efter smak.

      Kött

      1. Salta och peppra köttet lätt.
      2. Hetta upp en stekpanna med rapsolja till hög temperatur, klicka i rejält med smör och låt det tystna innan du lägger i köttet.
      3. Lägg först en stekyta runt om köttet genom att rulla det i pannan, där efter toppen och botten, ös köttet under stekning.
      4. Låt där efter köttet stekas klart i ugn med termometer till den stekgrad du önskar. 54 grader = medium rare.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab