Produkter

Taggar

Ingredienser

  • 5 cl Monkey shoulder
  • 2,5 cl Röd vinbärssirap
  • 2 cl Färsk citronjuice
  • 2 cl Sherry Amontillado
  • 1,5 cl Sodavatten

Tillagning

  1. Häll alla ingredienserna i en shaker.
  2. Lägg i rikligt med is och skaka allt vad tygen håller
  3. Sila upp i ett longdrink-glas
  4. Lägg i ny is och spara lite utrymme för sodan
  5. Topp med soda och garnera snyggt med citron

Whiskydrinkar är på framfart. Här är en välbalanserad longdrink som även innehåller den lite ovanliga ingrediensen Sherry.

Hemgjord röd vinbärssirap! Lös lika delar av vatten och socker i en skål. Krossa lika stor vikt av röda vinbär som sockerlag och blanda dessa. Låt det stå i några timmar. Smaka av och när du tycker att det är tillräckligt gott, sila försiktigt, gärna i en silduk. Om du inte har röda vinbär, gör en blandning av färska hallon och grenadin.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

Lammkotletter med grönkålssallad

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo. Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab