Produkter

Taggar

Inspiration:
Bakad sötpotatis med rödkålstsatsiki

Ingredienser

    Rödkålstsatsiki

    • 400 gr rödkål
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 500 gr Alpro Go On
    • 2 msk råsocker
    • salt & peppar
    • 1-2 klyftor vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 1 knippe dill
    • 4 sötpotatisar
    • ev. sallad till servering

    Tillagning

      Sötpotatisarna

      1. Skölj, torka och pricka skalet på potatisarna med en gaffel och lägg potatisarna i en
      2. ugnsform. Baka i 200°C i 60 minuter, känn på dem mot slutet så de känns mjuka när du klämmer lite på dem. Tiden kan variera lite beroende på sötpotatisarnas storlek.

      Rödkålstsatsiki

      1. Strimla och finhacka rödkål, tag bort tjocka och hårda mittbitar. Lägg hacket i en skål och häll på olivolja, vitvinsvinäger och 2 nypor salt.
      2. Massera kålen 3-4 minuter med händerna, krama eller stöt med en drinkmuddler så kålen mjuknar.
      3. Ställ åt sidan cirka 30 minuter.
      4. Blanda Alpro Go On, råsocker, pressad citron och vitlök i en annan skål.
      5. Smaka av med salt och peppar.
      6. Vänd ner rödkålen och avsluta med hackad dill (spara lite till garnering).
      7. När potatisarna är klara, skär ett kryss och tryck till så de öppnar sig. Fyll med rödbetstsatsiki och dekorera med den sista dillen.
      8. Servera eventuellt med en grönsallad.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

      Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

      Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

      Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

      Malbec är en druva med en lite märklig historia. Myten säger att druvan för flera hundra år sedan introducerades i Frankrike av en ungrare vid namn Malbec. Druvan blev omåttligt populär och var faktiskt fram till andra halvan av 1800-talet den mest odlade druvan i Frankrike till dess att den ökända vinlusen slog ut närmare hälften av vinarealen. Idag hittas den bara i mindre omfattning i Loire (under namnet cot), i Bordeaux...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab