Produkter

Taggar

Inspiration:
Bakad sötpotatis med rödkålstsatsiki

Ingredienser

    Rödkålstsatsiki

    • 400 gr rödkål
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 500 gr Alpro Go On
    • 2 msk råsocker
    • salt & peppar
    • 1-2 klyftor vitlök
    • 1 msk citronsaft
    • 1 knippe dill
    • 4 sötpotatisar
    • ev. sallad till servering

    Tillagning

      Sötpotatisarna

      1. Skölj, torka och pricka skalet på potatisarna med en gaffel och lägg potatisarna i en
      2. ugnsform. Baka i 200°C i 60 minuter, känn på dem mot slutet så de känns mjuka när du klämmer lite på dem. Tiden kan variera lite beroende på sötpotatisarnas storlek.

      Rödkålstsatsiki

      1. Strimla och finhacka rödkål, tag bort tjocka och hårda mittbitar. Lägg hacket i en skål och häll på olivolja, vitvinsvinäger och 2 nypor salt.
      2. Massera kålen 3-4 minuter med händerna, krama eller stöt med en drinkmuddler så kålen mjuknar.
      3. Ställ åt sidan cirka 30 minuter.
      4. Blanda Alpro Go On, råsocker, pressad citron och vitlök i en annan skål.
      5. Smaka av med salt och peppar.
      6. Vänd ner rödkålen och avsluta med hackad dill (spara lite till garnering).
      7. När potatisarna är klara, skär ett kryss och tryck till så de öppnar sig. Fyll med rödbetstsatsiki och dekorera med den sista dillen.
      8. Servera eventuellt med en grönsallad.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab