Produkter

Taggar

Inspiration:
Bistecca Fiorentina med rosmarinrostad potatis, chipotlemajonnäs, rostad vitlök och grillad sallad

Ingredienser

 • T-bone steak
 • Delikatesspotatis
 • Rosmarin
 • Flingsalt
 • Majonnäs
 • Chipotlepasta
 • Gemsallad eller Hjärtsallad
 • Olivolja
 • Vitlök

Tillagning

 1. Sänk köttet i badet och baka sous vide på 55°C i två timmar.
 2. Koka delikatesspotatis med skalet på tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Lägg på plåt och tryck till vare potatis så att de spricker och pressas ihop. Ringla över rikligt med olivolja och lägg på några rosmarinkvistar och rosta i ugnen på 200°C i cirka en timme tills de blir gyllene och krispiga.
 3. Blanda majonnäs med chipotlepasta och smaka av med salt och eventuellt lite vinäger.
 4. Skär av toppen på en hel vitlök så att köttet blottas. Lägg vitlöken på en plåt och ringla över olivolja och salt. Rosta i ugnen på 200°C i 30 minuter.
 5. Dela salladen på mitten och ringla över olja. Grilla i grillpanna eller på vanlig grill tills att de fått fin färg. Salta.
 6. Ta ut köttet ur badet och låt det vila några minuter. Torka av köttet från vätska och gnid in det med olja. Grilla på hög temperatur i någon minut på varje sida tills att det har fått fina grillränder. Skär upp köttet och lägg tillbaka det på benet. Salta med flingsalt.
 7. Lägg allt på ett stort fat och hugg in. Vitlöken är tänkt som ett tillbehör men ett tips är att gnida in vitlöksklyftorna på köttet så att det får en härlig smak. Supergott!

Bistecca Fiorentina är en klassisk kötträtt som egentligen är en grillad T-bone steak med tillbehör. I detta fall serveras även gyllene och krispig ugnsrostad potatis, chipotlemajonnäs och grillad hjärtsallad till köttet. Om ni har tillgång till en sous vide är det att föredra men går lika bra tillaga köttet i ugn.

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Verona – kärlekens och vinets stad

Verona – kärlekens och vinets stad

Verona är en av världens mest romantiska städer. Inte bara för att det var här som Romeo förklarade Julia sin kärlek under balkongen. Det är också en historisk, pittoresk och mycket vacker stad just där norra och södra Europa möts – och där Italien är mer Italien än någon annanstans. Verona är en mycket gammal stad. Ingen vet vem som uppförde de första bosättningarna vid floden Adige, som sakta letar sin väg genom...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Ingenting har lika mycket charm som de små italienska byarna i Veneto. Plötsligt dyker de upp, i dalgångarna eller högt upp i bergen. Turistfria trattorior och makalösa scenerier. Här är några av de charmigaste byarna Asolo Den lilla bergsstaden Asolo med några tusen invånare ligger bedövande vackert i norra Veneto. Området heter Pedemontana och är ett kuperat vinodlarlandskap. Namnet Pedemontana betyder just vid bergets...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Valpolicella – Venetos viners hjärta

Valpolicella – Venetos viners hjärta

Få områden i Italien har samma klang hos vinvänner som Valpolicella: Denna region i västra Veneto breder ut sig vid foten av de italienska Alperna strax öster om Gardasjön och väster om Verona. Valpolicella är känt för sitt vin och inte minst för de unika viner som bara kan och får produceras här: Amarone, Ripasso och Recioto. Namnet Valpolicella förlorar sig långt bort i historien, troligen har det sina rötter i både...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Sett till smak, karaktär och kraftfullhet är Amarone en svårslagen och mustig vinupplevelse. Amaronevinet är också ett exempel på hur innovation och experimentlusta kan bana väg för ett helt vinland och förvandla en anonym region till en betydande världsdel i vinvärlden. Amarone tillskrivs ofta en lång historisk tradition, men det var inte förrän på 1950-talet som en del vinhus började experimentera med jäststammar som...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

Soppa är något man inte äter tillräckligt av. Speciellt framåt lite svalare eller riktigt kalla dagar är soppan perfekt med sin värmande och helande känsla. Kronärtskockssoppan är en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till förrätt på finmiddagen på helgen. Receptet på denna kronärtskockssoppa är till fyra middagsportioner eller åtta förrätter. Servera med ett torrt och smakrikt vin eller en torrare...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab