Blomkål och kummel med brynt fänkålssmör
Fiskrätter

Blomkål och kummel med brynt fänkålssmör

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

En spännande och snygg rätt av kummel och blomkål. Hittar ni inte den lila blomkålen går det såklart alldeles utmärkt med den vita.

Receptet är till fyra personer och tar ca 45 minuter.

Receptet är skapat av Louise Johansson
www.louisejohansson.com

Ingredienser

  • 800 g, ca 2 st lila blomkål (alt. vanlig vit blomkål)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung
  • 2 msk oivolja
  • salt
  • 600 g kummel med skinnet svar
  • 2 msk rapsolja + 2 msk smör till stekning
  • salt
  • 100 g smör
  • 1 msk mortlade fänkålsfrön
  • 1 citron, färskpressad saft och rivet skal

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180°C, varmluftseffekt.
  2. Skär av buketterna på blomkålen, hyvla ena stocken tunt på mandolin och lägg i kallt vatten och dela den andra i mindre bitar och lägg i en kastrull. Skär av lite av topparna på ca 5 blomkålsbuketter (till garnering). Lägg de avskurna buketterna med resterande blomkål från ett blomkålshuvud i kastrullen. Fyll på med grädde och vatten och koka på medelvärme tills blomkålen är helt mjuk.
  3. Lägg resterande blomkålsbuketter i en ugnssäker form, vänd upp med olivolja och rosta i cirka 20 minuter.
  4. Salta fisken och stek i smör och olja cirka 5 minuter på varje sida, den ska ha en innertemperatur på cirka 52 grader när den är klar.
  5. Bryn smör och fänkålsfrön på medelvärme tills det skummar. Smaksätt med pressad citronsaft och rivet citronskal.
  6. Servera fisken med blomkålskrämen, rostad blomkål, rå blomkål och brynt fänkålssmör.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close