Produkter

Taggar

Inspiration:
Boeuf bourguignon med trattkantareller och pressad potatis

Ingredienser

  • 2 msk matolja
  • 25 gr smör
  • 200 g rökt fläsksida
  • 15 st steklökar, skalade
  • 1 kg högrev
  • Salt och peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 flaska rött vin (gärna från Bourgogne)
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 10 stjälkar timjan
  • ½ liter vatten
  • 2 dl spädd kalvfond
  • 15 svartpepparkorn
  • 1 dl torkade trattkantareller
  • 10 st champinjoner
  • 50 gr syltlökar
  • 8 stora potatisar
  • 1 dl persilja

Tillagning

  1. Hetta upp en stekpanna med matolja till hög temperatur, lägg i smöret. Strimla och bryn fläsk och skalade steklökar väl, lägg sedan över i en gjutjärnsgryta eller en tjockbottnad kastrull (minst 4 liter). Låt fettet stanna kvar i pannan. Tärnat högreven i kuber, ca 4x4 cm. Bryn köttet i omgångar, salta och peppra väl och lägg över köttet i grytan. Avsluta med att strö mjölet i stekpannan och vispa runt. Häll på vinet och låt koka upp. Häll sedan över allt i grytan.
  2. Tillsätt tomatpuré, krossade vitlökar, timjan, vatten, kalvfond, pepparkorn och låt koka på medeltemperatur under lock tills köttet är mört ca. 1 ½ timme. Tillsätt sedan delade svampar och syltlök och låt sjuda ytterligare 15 min.
  3. Skala och koka potatisen så att de blir färdiga samtidigt som grytan. Pressa och servera tillsammans med grytan.
  4. Garnera med hackad persilja.

Vad vore livet utan en Boeuf bourguignon emellanåt? När hösten kryper på och kvällarna blir mörka – då är det dags att sätta grytan på spisen och ringa sina vänner.

Tillagningstid: 4 pers 2 timmar

Tipset. Äter man inte vetemjöl så kan man reda grytan med maizena.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

Lammkotletter med grönkålssallad

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo. Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab