Produkter

Taggar

Inspiration:
Braai-grill på sydafrikanska

Ingredienser

  • Kycklinglår med skinn
  • Lamm och fläskkotletter
  • Kryddiga korvar

Rub

  • Vitlökspulver
  • Lökpulver
  • Krossade korrianderfrön
  • Paprikapulver (gärna rökt)
  • Krossade nejlikor
  • Salt

Grönt på grillen

  • Majs
  • Paprikor

Endiv och bönsallad

  • Endivblad
  • Blandade bönor
  • Silverlök
  • Persilja
  • Grönt äpple
  • Olivolja
  • Rosévinäger
  • Salt och peppar

Braai nuts, apricots and sweet potatoes

  • Blandade nötter och mandel
  • Sötpotatis, kokt skuren i skivor
  • Rökt paprikapulver
  • Currypulver
  • Salt
  • Torkade aprikoser
  • Korianderknippen
  • Lönnsirap

Myntayoghurt

  • Grekisk yoghurt
  • Olivolja
  • Flytande honung
  • Pressad vitlök
  • Myntablad
  • Salt

Tillagning

  1. Rubba kotletter och kyckling och grilla på hög temperatur.
  2. Skär, skölj och hacka. Blanda bönor, silverlök, persilja, äppleskivor tillsammans med en skvätt olivolja och vinäger, lägg upp på krispiga endivblad.
  3. Rosta nötterna i en torr panna, strö över kryddor och aprikoser häll över en skvätt lönnsirap och slunga runt i pannan. Blanda i sötpotatisen och garnera med färsk koriander. Servera på direkt i panna eller stjälp upp på ett bakplåtspapper.
  4. Vispa samman yoghurt tillsammans med en rejäl skvätt olivolja tills den går ihop. Slå över lite honung och pressa i en klyfta vitlök och rör ihop. Ansluta med finskurna myntablad och smaka av med salt.

Braai eller grill på svenska kan utföras på många sätt, det viktigaste är att tillagningen sker på grill med kol och ved. I receptet har jag använt mig av spansk grillkol och vedklabbar av äppleträd.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

Malbec är en druva med en lite märklig historia. Myten säger att druvan för flera hundra år sedan introducerades i Frankrike av en ungrare vid namn Malbec. Druvan blev omåttligt populär och var faktiskt fram till andra halvan av 1800-talet den mest odlade druvan i Frankrike till dess att den ökända vinlusen slog ut närmare hälften av vinarealen. Idag hittas den bara i mindre omfattning i Loire (under namnet cot), i Bordeaux...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab