Förrätt

Bräserade brysselkål – och steklökar med mandel och ädelost

Dela

Kategorier

Tillagningstid: 20 min
Antal personer: 4

Tips.
Servera gärna med en ny griljerad julskinka

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 500 gr brysselkål, ansade och halverade
  • 250 gr jämnstora röda steklökar skalade
  • 1,5 dl vitt vin Cave de Turckheim Pinot Gris
  • 1 msk flytande honung
  • 140 gr smulad ädelost typ Kvibille Classic
  • ½ dl torkade tranbär
  • ½ dl skuren sötmandel

Tillagning

  1. Hetta upp en tjockbottnad panna på medeltemperatur, lägg i smöret.
  2. Fräs brysselkål och steklökar under omrörning så att de inte får för mycket färg. ca 5minuter.
  3. Häll på vin, rör runt och låt gå under lock ytterligare ca 10 minuter tills löken är mjuk. rör ner honungen och låt gå 1 minut.
  4. Lyft av pannan från spisen, vänd ner ädelost, garnera med tranbär och mandel.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close