Bresaola med semitorkad tomat och kapris
Förrätt

Bresaola med semitorkad tomat och kapris

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Tillagningtid: 80 min
Antal: 10 stycken

Tipset
Man kör tomaterna i ugnen för att de skall bli mer koncentrerade i smaken och för att få fram sötman.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 10 bresaolaskivor
  • 300 g cocktailtomater, halverade
  • 60 g kapris, avrunnen
  • 1 msk ströbröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • cocktailpinnar

Tillagning

  1. Värm ugnen till 120 grader (varmluft), lägg i tomaterna, kapris och ströbröd. Blanda runt försiktigt, häll över olivoljan, placera ut tomaterna i formen med skinnsidan nedåt, salta varsamt och ställ in i ugnen 70 minuter.
  2. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna till rumstemperatur, fyll dina bresaolaskivor med blandningen. Använd en cocktailpinne för att hålla ihop knytena.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close