Förrätt

Bruschetta med karamelliserad rödlök

Dela

Betyg (0 röster)

Att bjuda gästerna på lite ”aperitivo” innan maten är ett underbart sätt att umgås på. Här en liten bruschetta med smakrik rödlök.

Ingredienser

  • bröd
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja (till kandering)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rött vin
  • ½ dl vinäger
  • 1 msk socker
  • 125 g mascarpone-ost (1/2 burk)
  • 1 krm torkad chili
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Skär löken i tunna ringar
  2. Häll löken i en bunke. Blanda med salt, peppar, chili och olja. Låt stå i 5 min.
  3. Under tiden, förbered rödvinsblandningen:
  4. Blanda vatten, vin, vinäger och socker i en kastrull.
  5. Koka upp så att sockret smälter. Smaka av, föredrar ni mer sötma, häll i mer socker.
  6. Fräs löken försiktigt i en stekpanna, den ska inte få färg!
  7. Häll över ½ dl av rödvinsblandningen.
  8. När det har kokat in, häll på lite mer. Fortsätt så tills att all vätska har kokat in.
  9. Under tiden: Skär brödet i 2 cm tjocka skivor, 2 skivor per person.
  10. Grilla brödskivorna (utan någonting på!) i ugnen tills de fått lite färg. Det tar ca 3 minuter
  11. Bre ett lager mascarpone-ost på skivorna.
  12. Fördela löken på brödet och servera!

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close