Förrätt

Bruschette med grillad paprika

Dela

Varför inte bjuda på små underbara bruschettas med mycket smak av de grillade paprikorna. Lika trevligt som vackert.

Ingredienser

  • baguette, skivad i 8 skivor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 tsk vinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 g mascarponeost (½ burk)
  • 1 msk olivolja till paprikorna + 1 msk till smaksättning
  • 1 tsk torkad oregano
  • 5 st. basilikablad
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Grilla paprikorna eller tillaga dem i ugnen på 250 grader i ca 25-30 minuter tills skalet blivit bränt. Låt ugnen vara på (brödet ska grillas, punkt 9).
  2. Låt paprikorna svalna.
  3. Skala bort skalet på paprikorna med händerna.
  4. Strimla paprikorna till 2 cm breda skivor. Finhacka vitlöken.
  5. Krydda paprikorna med oregano, vitlök, salt och peppar och häll på vinäger.
  6. Låt stå en stund så att smakerna går in i varandra.
  7. Smaksätt mascarponeosten med salt och peppar (spara hälften av röran till nästa recept).
  8. Grilla brödet i ugnen i ca 3 minuter (tills de fått lite färg).
  9. Bred på mascarponekrämen på brödet.
  10. Lägg på paprikaskivorna på brödet och toppa med lite basilika.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close