Recept Caesarsallad med Grillad Iberico Secreto
Huvudrätt

Caesarsallad med Grillad Iberico Secreto

Dela

Betyg (02 röster)

Kategorier

Iberico gris klassas olika beroende på kvalitet och foder. Bellota är den absolut bästa och är grisar som endast är uppfödda på ekollon, där av den nötiga smaken.

Receptet är för fyra personer och tar ca 30 minuter att laga.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Caesardressing

  • 1 st äggula
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 st sardellfiléer, finhackade
  • 1 st vitlöksklyfta, skalad och riven
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ca 2,5 dl rapsolja
  • 1 dl parmesanost, riven
  • Salt och nymalen svartpeppar

Sallad

  • 1 st huvud romansallad, rivet i delar
  • 1 st rödlök, skuren i tunna skivor
  • 8 st cocktailtomater
  • 8 st knaperstekta skivor bacon
  • Brödkrutonger
  • Parmesanost att hyvla över

Gremolata

  • 2 dl olivolja
  • 1 knippe persilja
  • 1 citron, använd endast skalets zest
  • 2 klyftor viltlök

Kött

  • 800 g Iberico Secreto

Tillagning

    Caesardressing

    1. Mixa alla ingredienser förutom rapsolja och parmesanost med en stavmixer tills det skummar.
    2. Häll i rapsoljan med en fin stråle under mixning tills du får en fin konsistens.
    3. Vänd ner den rivna parmesanosten, salta och peppra efter smak.

    Sallad

    1. Vänd upp salladen med dressingen och garnera med lök, tomater, bacon och krutonger. Hyvla över parmesanost.

    Gremolata

    1. Mixa ingredienserna och pensla över köttet, under och efter grillning

    Kött

    1. Grilla köttet, tänk på att köttet är tunt och därför lätta att köra över. Sikta på 65 graders innertemperatur. Salta och peppra efter smak.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close