Caponata på grillade grönsaker, solrosfrön & italiensk krydda
Aperitivo

Caponata på grillade grönsaker, solrosfrön & italiensk krydda

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

En härlig italiensk grönsaksröra som fungerar till det mesta. Här serverar vi den ljummen och äter den som antipasto, gärna med en god bruschetta till.

Recept & foto: Kristin Johansson

Ingredienser

  • 1 liten squash
  • 1 liten aubergine
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 selleristänger
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 3 solovitlökar
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 msk italiensk kryddblandning
  • olja
  • flingsalt & peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180°C grill.
  2. Skölj och skiva ner grönsaker i lagom stora bitar.
  3. Skala och skär lök i bitar.
  4. Lägg allt på en plåt.
  5. Ringla över olja, strö över kryddblandningen, solrosfrön och blanda runt. Rosta i ugnen i ca 15- 20 minuter.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close