Carpaccio på hälleflundra med äpple, citronolja och körvel
Fiskrätter

Carpaccio på hälleflundra med äpple, citronolja och körvel

Dela

Tillagningtid: 20 min
Antal personer: 4

Tipset:
Enligt många rekommendationer så bör fisk frysas innan den serveras rå.

Av Smak i Bild.

Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 2 skivor panchetta
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk färsk citronjuice
  • 1 gult äpple, halverat och skuret i tunna skivor
  • 300 g hälleflundra skuren i tunna ”sashimi” skivor
  • 1 kruka körvel
  • salt

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader, lägg panchetta på en plåt, stek i ugnen ca 10 min eller tills de är knapriga och lite till. Ta ut ur ugnen och låt panchettan svalna på papper.
  2. Blanda olja och citronjuice.
  3. Lägg äppelskivorna i botten på en tallrik, häll över en tesked med citronolja, lägg på hälleskivor så det täcker. Häll på 1 matsked citronolja, smula över panchetta och bryt körvelblad. Smaka av, salta om det behövs.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close