Produkter

Taggar

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad gärna 70%
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • Recepter är för 6 st formar á 1,5 dl.

Tillagning

  1. Smält smöret i en kastrull på medeltemperatur, lyft av kastrullen från plattan och rör ner chokladen så att den smälter.
  2. Värm ugnen till 225 grader.
  3. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver ordentligt i en bunke tills det är fritt från klumpar.
  4. Vispa socker och ägg i en separat bunke.
  5. När den smälta chokladen svalnat till fingervarm, vispas den samman med ägg och socker.
  6. Vispa i de torra ingredienserna.
  7. Smöra små ugnsfasta formar, pudra formarna lätt med mjöl så att fondanten lättare lossnar.
  8. Fondanten ska vara bakad på utsidan och krämig i mitten. Ca 225 grader i 8-13 minuter, allt beroende på din ugns förmåga.
  9. Låt den färdigbakade fondanten stå ett par minuter innan du klappar den ur formen.

En klassisk chokladdessert. Försvinnande god.
Vid bakning är det bra att ha en pålitlig ugn. Hetta upp ugnen till 80 grader, ställ in en skål med vatten med en ugnstermometer i. Kolla av att temperaturen stämmer och är konstant i 30 minuter. Nu vet du om din ugn är pålitlig.

Av Smak i Bild: Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

Lammkotletter med grönkålssallad

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab