Produkter

Taggar

Inspiration:
Cozze gratinate – Gratinerade musslor

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 skivor vitt bröd, ca 100 g
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • ½ röd chili
  • Salt och peppar
  • 1 citron till servering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader med grillfunktion.
  2. Skrubba musslorna under rinnande vatten. Kasta alla musslor som är öppnade eller har trasiga skal.
  3. Häll musslorna i en kastrull utan vatten på medelvärme, sätt på locket och vänta tills musslorna öppnat sig en aning.
  4. Spara undan musselspadet, filtrera om det behövs (ibland innehåller det sand).
  5. Dela musslorna i två. Kasta det tomma skalet.
  6. Häll bröd, persilja, vitlök och chili i en matberedare, eller finhacka för hand. Det ska bli lite grövre än ströbröd.
  7. Smaksätt blandningen sparsamt med salt, peppar, och några skedar av musselspadet. Det ska kännas fuktigt men inte för blött.
  8. Täck musslorna med brödsmet, ringla över olja och grädda 7-8 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  9. Pressa över lite citron och servera varma eller kalla.
  10. Tips: Filtrera musselspadet så här: lägg en ren kökshandduk över en bunke. Häll på musselspadet. Eventuell sand fastnar i handduken.

Gratinerade musslor med mycket smak av hav och vitlök.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

Lammkotletter med grönkålssallad

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo. Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Krämig tryffelpasta med ruccola och parmesan

Vad passar bättre än att snabbt kunna svepa ihop en god tryffelpasta på fredagkväll efter arbetsveckans slut? Efter 10 minuter är den klar att servera till ett glas Barolo Flori. Tillagningstid: 10 minuter, 4 personer Tipset: Receptet funkar utmärkt att tillaga med en god tryffelolja, rör då ner den i parmesangrädden. På bilden har vi använt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto ©...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab