Produkter

Taggar

Inspiration:
Cozze gratinate – Gratinerade musslor

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 skivor vitt bröd, ca 100 g
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • ½ röd chili
  • Salt och peppar
  • 1 citron till servering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader med grillfunktion.
  2. Skrubba musslorna under rinnande vatten. Kasta alla musslor som är öppnade eller har trasiga skal.
  3. Häll musslorna i en kastrull utan vatten på medelvärme, sätt på locket och vänta tills musslorna öppnat sig en aning.
  4. Spara undan musselspadet, filtrera om det behövs (ibland innehåller det sand).
  5. Dela musslorna i två. Kasta det tomma skalet.
  6. Häll bröd, persilja, vitlök och chili i en matberedare, eller finhacka för hand. Det ska bli lite grövre än ströbröd.
  7. Smaksätt blandningen sparsamt med salt, peppar, och några skedar av musselspadet. Det ska kännas fuktigt men inte för blött.
  8. Täck musslorna med brödsmet, ringla över olja och grädda 7-8 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  9. Pressa över lite citron och servera varma eller kalla.
  10. Tips: Filtrera musselspadet så här: lägg en ren kökshandduk över en bunke. Häll på musselspadet. Eventuell sand fastnar i handduken.

Gratinerade musslor med mycket smak av hav och vitlök.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab