Produkter

Taggar

Inspiration:
Cozze gratinate – Gratinerade musslor

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 skivor vitt bröd, ca 100 g
  • 2 kvistar bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • ½ röd chili
  • Salt och peppar
  • 1 citron till servering

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader med grillfunktion.
  2. Skrubba musslorna under rinnande vatten. Kasta alla musslor som är öppnade eller har trasiga skal.
  3. Häll musslorna i en kastrull utan vatten på medelvärme, sätt på locket och vänta tills musslorna öppnat sig en aning.
  4. Spara undan musselspadet, filtrera om det behövs (ibland innehåller det sand).
  5. Dela musslorna i två. Kasta det tomma skalet.
  6. Häll bröd, persilja, vitlök och chili i en matberedare, eller finhacka för hand. Det ska bli lite grövre än ströbröd.
  7. Smaksätt blandningen sparsamt med salt, peppar, och några skedar av musselspadet. Det ska kännas fuktigt men inte för blött.
  8. Täck musslorna med brödsmet, ringla över olja och grädda 7-8 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
  9. Pressa över lite citron och servera varma eller kalla.
  10. Tips: Filtrera musselspadet så här: lägg en ren kökshandduk över en bunke. Häll på musselspadet. Eventuell sand fastnar i handduken.

Gratinerade musslor med mycket smak av hav och vitlök.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Därför ska du köpa vin på magnumflaska!

Därför ska du köpa vin på magnumflaska!

Vin på magnumflaska ger en viss känsla av magi och lyx, det är bättre för lagring och räcker så klart längre än en vanlig flaska. Tänk dig själv hur underbart det är att få vin i en generös maffig magnumflaska. Vare sig det är en present till dig själv, ett vin till en middag eller en gå-bort-present är en magnum minst dubbelt så uppskattad att få som en vanlig vinflaska! Sätt stämningen direkt genom att handla hem...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Fem städer du inte får missa i Veneto

Fem städer du inte får missa i Veneto

Padova Fyra mil väster om Venedig ligger Padova, en gammal romersk stad, delvis lite i skymundan från turiststråken. Padova är för många en oupptäckt italiensk pärla. Stadens visitkort är Prata della Valle ett vattenstråk kantat med 78 statyer av kända invånare. En av dessa föreställer Gustav II Adolf som har lyckats tränga sig in vid sidan av Galileo Galilei och andra berömdheter trots att han aldrig satte sin fot i...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Verona – kärlekens och vinets stad

Verona – kärlekens och vinets stad

Verona är en av världens mest romantiska städer. Inte bara för att det var här som Romeo förklarade Julia sin kärlek under balkongen. Det är också en historisk, pittoresk och mycket vacker stad just där norra och södra Europa möts – och där Italien är mer Italien än någon annanstans. Verona är en mycket gammal stad. Ingen vet vem som uppförde de första bosättningarna vid floden Adige, som sakta letar sin väg genom...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Ingenting har lika mycket charm som de små italienska byarna i Veneto. Plötsligt dyker de upp, i dalgångarna eller högt upp i bergen. Turistfria trattorior och makalösa scenerier. Här är några av de charmigaste byarna Asolo Den lilla bergsstaden Asolo med några tusen invånare ligger bedövande vackert i norra Veneto. Området heter Pedemontana och är ett kuperat vinodlarlandskap. Namnet Pedemontana betyder just vid bergets...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Viltgryta med rönnbär och meskräm

Viltgryta med rönnbär och meskräm

Vårt recept på viltgryta är en smakrik höstgryta att längta till när löven börjar falla! Mustiga smaker med vitlök, rödvin och rönnbär. Passa på att plocka rönnbär på hösten. Lägg dom i frysen eller torka dom för att använda senare. De är lite sura så se till att balansera dom i matlagningen. Dom är även supernyttiga - fullproppade med antioxidanter! Hoppas att det smakar! Detta recept är för 6 personer och tar...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Valpolicella – Venetos viners hjärta

Valpolicella – Venetos viners hjärta

Få områden i Italien har samma klang hos vinvänner som Valpolicella: Denna region i västra Veneto breder ut sig vid foten av de italienska Alperna strax öster om Gardasjön och väster om Verona. Valpolicella är känt för sitt vin och inte minst för de unika viner som bara kan och får produceras här: Amarone, Ripasso och Recioto. Namnet Valpolicella förlorar sig långt bort i historien, troligen har det sina rötter i både...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Sett till smak, karaktär och kraftfullhet är Amarone en svårslagen och mustig vinupplevelse. Amaronevinet är också ett exempel på hur innovation och experimentlusta kan bana väg för ett helt vinland och förvandla en anonym region till en betydande världsdel i vinvärlden. Amarone tillskrivs ofta en lång historisk tradition, men det var inte förrän på 1950-talet som en del vinhus började experimentera med jäststammar som...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab