Produkter

Taggar

Inspiration:
Crostata di fragole

Ingredienser

    Pajdeg

    • 3 ½ dl dinkelmjöl
    • 2 dl vetemjöl
    • 100 g smör
    • ½ dl socker
    • 1 ägg

    Fyllning

    • Välj mellan en fyllning med färska
    • jordgubbar eller med jordgubbsmarmelad

    Med färska jordgubbar

    • 1 liter jordgubbar
    • 4 msk socker
    • 2 citroner, saft

    Med jordgubbsmarmelad

    • 2 liter jordgubbar
    • 2 dl socker
    • 1 citron, saft

    Tillagning

      Pajskal

      1. ----- Pajskal
      2. Sätt ugnen på 200 grader.
      3. Blanda alla ingredienser till skalen i en matberedare tills att du får en deg.
      4. Kavla degen 3 mm tjock. Fördela degen på fyra små eller en stor pajform.
      5. Nagga pajbotten med en gaffel eller tandpetare och grädda i 12-15 minuter eller tills du ser att den är färdig.

      Fyllning med färska jordgubbar

      1. ------ Fyllning med färska jordgubbar
      2. Skiva jordgubbarna, häll på sockret och saften av citronerna. Rör inte och låt stå i 15 minuter.
      3. När pajskalen har svalnat fördela jordgubbarna i dem.
      4. Häll till slut över saften som bildats med citron och socker.
      5. Ät som den är eller servera med vaniljglass eller grädde.

      Fyllning med jordgubbsmarmelad

      1. ----- Fyllning med jordgubbsmarmelad
      2. Koka jordgubbarna tillsammans med citronsaften och sockret tills att det tjocknat. Låt svalna.
      3. Fyll pajskalen med marmeladen och servera.

    En jordgubbspaj som fungerar lika bra på sommaren som under övriga årstider. Bara att välja mellan färska gubbar eller marmelad.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

    Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

    Soppa är något man inte äter tillräckligt av. Speciellt framåt lite svalare eller riktigt kalla dagar är soppan perfekt med sin värmande och helande känsla. Kronärtskockssoppan är en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till förrätt på finmiddagen på helgen. Receptet är till fyra middagsportioner eller åtta förrätter. Servera med ett torrt och smakrikt vin eller en torrare sherry. Smaklig måltid på...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Sauvignon blanc - som en daggfrisk sommarmorgon

    Sauvignon blanc - som en daggfrisk sommarmorgon

    Sauvignon blanc är en av de druvor som kanske är lättast att känna igen. Om du sysslat med trädgårdsarbete det allra minsta så vet du hur en klassisk sauvignon blanc från det svala Loire doftar; nyklippt gräs, buxbom, nässlor, krusbär, fläder och färska örter. Den doftar som en daggfrisk sommarmorgon i trädgården helt enkelt. Smaken är åt det lättare hållet och alltid torr och krispigt frisk. Att druvan är så...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Johan Jureskogs ”Hamburgare Choucroute Garnie”

    Johan Jureskogs ”Hamburgare Choucroute Garnie”

    Hamburgare brukar traditionellt sett paras ihop med rött vin eller öl för att stå emot de kraftfulla smakerna från köttet och tillbehören. Öl kan dock bli väldigt mättande tillsammans med kraftigare rätter medan rött vin i sin tur kan upplevas som tungt en varm sommardag. För de som hellre skulle vilja avnjuta ett friskt glas vitt till sin burgare, men samtidigt vill att drycken ska matcha maten, har Johan Jureskog tagit...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

    Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

    En somrig sallad kan vara räddaren i nöden under varma sommardagar när man inte har hunnit planera maten och skall försöka göra något av det som finns i kylen / grönsaksskålen. ÄR man lyckligt lottad har man kanske en trädgård att hämta något från. En matig sallad serverad på ett stort fat är underbart både till vardags och till fest. Här ett underbart recept lagom till sommarens färska jordgubbar. Receptet är...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Vilka viner kan man lagra och hur länge?

    Vilka viner kan man lagra och hur länge?

    ”Vilka viner kan man lagra och hur länge” är en fråga som ständigt återkommer. När vi pratar om att lagra vin så är syftet att vinet ska utvecklas, förändras och mogna och bli mer komplexa och intressanta…i bästa fall. Precis som människor är viner i sin ungdom pigga, friska och fräscha men kanske lite bångstyriga och opolerade. Med tiden och med rätt förutsättningar mognar både vinet och människan och blir mer...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning!

    Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning!

    Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick med all tydlighet i förra veckan då vi bjöd in till ett världsrekordförsök i Whiskyprovning. 2 283 personer hade anmält sig och inför representanter från Guinness World Records putsades det gamla rekordet med 31 deltagare. Världsrekordprovningen ägde rum på En Öl och Whiskymässa i Göteborg som besöktes av 25 000 personer. Därmed har mässan...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

    Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

    Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till ett världsrekordförsök i Göteborg. Målet är att ta sig in i Guinness Rekordbok genom att samla fler än 2252 deltagare till världens största whiskyprovning genom tiderna. Göteborg har genom åren varit skådeplats för flera världsrekord, bland annat i dressyr och för flest nationaliteter i en åkattraktion. Nu kan göteborgarna snart komma att få...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab