Produkter

Taggar

Inspiration:
Crostata di fragole

Ingredienser

    Pajdeg

    • 3 ½ dl dinkelmjöl
    • 2 dl vetemjöl
    • 100 g smör
    • ½ dl socker
    • 1 ägg

    Fyllning

    • Välj mellan en fyllning med färska
    • jordgubbar eller med jordgubbsmarmelad

    Med färska jordgubbar

    • 1 liter jordgubbar
    • 4 msk socker
    • 2 citroner, saft

    Med jordgubbsmarmelad

    • 2 liter jordgubbar
    • 2 dl socker
    • 1 citron, saft

    Tillagning

      Pajskal

      1. ----- Pajskal
      2. Sätt ugnen på 200 grader.
      3. Blanda alla ingredienser till skalen i en matberedare tills att du får en deg.
      4. Kavla degen 3 mm tjock. Fördela degen på fyra små eller en stor pajform.
      5. Nagga pajbotten med en gaffel eller tandpetare och grädda i 12-15 minuter eller tills du ser att den är färdig.

      Fyllning med färska jordgubbar

      1. ------ Fyllning med färska jordgubbar
      2. Skiva jordgubbarna, häll på sockret och saften av citronerna. Rör inte och låt stå i 15 minuter.
      3. När pajskalen har svalnat fördela jordgubbarna i dem.
      4. Häll till slut över saften som bildats med citron och socker.
      5. Ät som den är eller servera med vaniljglass eller grädde.

      Fyllning med jordgubbsmarmelad

      1. ----- Fyllning med jordgubbsmarmelad
      2. Koka jordgubbarna tillsammans med citronsaften och sockret tills att det tjocknat. Låt svalna.
      3. Fyll pajskalen med marmeladen och servera.

    En jordgubbspaj som fungerar lika bra på sommaren som under övriga årstider. Bara att välja mellan färska gubbar eller marmelad.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Verona – kärlekens och vinets stad

    Verona – kärlekens och vinets stad

    Verona är en av världens mest romantiska städer. Inte bara för att det var här som Romeo förklarade Julia sin kärlek under balkongen. Det är också en historisk, pittoresk och mycket vacker stad just där norra och södra Europa möts – och där Italien är mer Italien än någon annanstans. Verona är en mycket gammal stad. Ingen vet vem som uppförde de första bosättningarna vid floden Adige, som sakta letar sin väg genom...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

    Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

    Ingenting har lika mycket charm som de små italienska byarna i Veneto. Plötsligt dyker de upp, i dalgångarna eller högt upp i bergen. Turistfria trattorior och makalösa scenerier. Här är några av de charmigaste byarna Asolo Den lilla bergsstaden Asolo med några tusen invånare ligger bedövande vackert i norra Veneto. Området heter Pedemontana och är ett kuperat vinodlarlandskap. Namnet Pedemontana betyder just vid bergets...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Valpolicella – Venetos viners hjärta

    Valpolicella – Venetos viners hjärta

    Få områden i Italien har samma klang hos vinvänner som Valpolicella: Denna region i västra Veneto breder ut sig vid foten av de italienska Alperna strax öster om Gardasjön och väster om Verona. Valpolicella är känt för sitt vin och inte minst för de unika viner som bara kan och får produceras här: Amarone, Ripasso och Recioto. Namnet Valpolicella förlorar sig långt bort i historien, troligen har det sina rötter i både...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Amarone – drottningvinet från Valpolicella

    Amarone – drottningvinet från Valpolicella

    Sett till smak, karaktär och kraftfullhet är Amarone en svårslagen och mustig vinupplevelse. Amaronevinet är också ett exempel på hur innovation och experimentlusta kan bana väg för ett helt vinland och förvandla en anonym region till en betydande världsdel i vinvärlden. Amarone tillskrivs ofta en lång historisk tradition, men det var inte förrän på 1950-talet som en del vinhus började experimentera med jäststammar som...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

    Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

    Soppa är något man inte äter tillräckligt av. Speciellt framåt lite svalare eller riktigt kalla dagar är soppan perfekt med sin värmande och helande känsla. Kronärtskockssoppan är en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till förrätt på finmiddagen på helgen. Receptet på denna kronärtskockssoppa är till fyra middagsportioner eller åtta förrätter. Servera med ett torrt och smakrikt vin eller en torrare...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab