aperol spritz
Aperitif / Bitters

Aperol Spritz

Dela

Betyg (13 röster)

Njut av ett klassiskt recept på Aperol Spritz; drinken som är norra Italiens mest serverade sommardrink! Aperol Spritz är dessutom 2019 års mest googlade dryck och mat i Sverige!

Aperol Spritz är en pärlande, frisk drink med mycket smak av apelsin och inslag av bittersöta frukter. Sötman i drinken balanseras lätt upp eller ner genom att tillsätta mer söt Aperol eller mer torrt sodavatten.

En fantastiskt god alkoholfri variant gör du med ett alkoholfritt mousserande vin, bittersöt dryck (t.ex. Sanbitter eller blodgrapesaft) och sodavatten.

Aperol Spritz är en så kallad aperitivo, eller ”aptitretaredrink”, och passar därför utmärkt som fördrink och till små tilltugg. Servera gärna klassiska italienska aperitivos till såsom, oliver, lufttorkad skinka, salami och ostar. Har du bråttom går det utmärkt med salta chips och jordnötter.

Ingredienser

  • 1 del mousserande vin - vi rekommenderar Cinzano Prosecco
  • 1 del Aperol
  • och en "splash" av soda, vill du ha en sötare drink - ta lite. Vill du ha den torrare - ta mer.
  • Apelsinskiva

Tillagning

  1. Fyll ett stort glas rikligt med is.
  2. Häll på lika mycket av mousserande vin och Aperol och toppa med en "dash" soda.
  3. Garnera med apelsinklyfta.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close