dry martini drink nigab
Drinkar

Dry Martini

Dela

Betyg (03 röster)

Kategorier

Dry Martini – en klassisk cocktail med en nästan mytomspunnen status i drinkvärlden. I början av 1920-talet började drinken Martini få den formen och smaken vi idag känner igen. London Dry Gin fanns på plats och cocktailbarer växte upp som svampar i Amerikanska och Europeiska storstäder. Dry Martini som drink är busenkel – gin och torr vermouth som skakas och dekoreras med oliv eller citronskal. Det svåra är att hitta de proportioner man tycker bäst om. På 20-talet var det vanliga förhållandet 2:1. Sedan verkar det som att gindelen ökade 1 del med varje årtionde under hela 1900-talet för att avsluta med 100:1 på det glada 90-talet. International Bartenders Association menar idag att de rätta proportionerna skall vara 6:1. Det är bara att prova sig fram vad man själv tycker. Lycka till.

Ingredienser

  • 6 delar Gin
  • 1 del torr vermouth

Tillagning

  1. Häll ingredienserna i ett mixerglas
  2. Fyll på med mycket is
  3. Rör väl
  4. Sila upp i ett cocktailglas
  5. Pressa ut lite citronolja från ett citronskal och garnera med detsamma eller garnera med en eller två oliver

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close