hendrick's gin and tonic
Drinkar

Hendrick´s Gin och Tonic

Dela

Betyg (10 röster)

Kategorier

Recept för att blanda en GT? Jajamensan! Vi gissar på att de flesta blandar sin GT på en höft. Gör inte det. Mät! Gin & tonic handlar till större del om de små detaljerna – från råvaror och garnering till temperaturen på dryckingredienserna och vilket glas du serverar din gin och tonic.

Men först: Använd mycket is! Fyll ditt glas med is – och då menar vi upp till kanten! Häll sedan i tonic water och därefter gin med proportionerna 2:1. Avsluta med att garnera snyggt. En Hendrick’s & Tonic skall alltid garneras med gurka. Har ni inte testat? Då är det dags.

Det är lite klurigt att ge en generell rekommendation till vilken typ av tonic man ska ha i sin gin, så det bästa är att prova sig fram. Vårt recept på Hendrick’s Gin och tonic är i grund och botten friskt och fräscht, så välj tonic med omsorg. Två snabba tips är Elderflower Tonic från Fever Tree samt Fentimans Tonic Water. Båda tips är lite lyxigare varianter av tonic för en lika lyxig typ av gin.

Hendrick´s Gin destilleras i staden Girvan i Skottland och skiljer sig från andra gin-sorter genom sin karaktäristiska smak av gurka och rosenblad. Tack vare smaken rekommenderas det också att servera Hendrick´s med gurka istället för citron som annars är standard till gin-drinkar. Det är nämligen gurkan som lyfter fram Hendrick’s mjuka toner.

Kan också ätas som glass

Ett smarrigt glassrecept som passar speciellt bra i sommartider är att hälla i ingredienserna till vårt Hendrick’s gin & tonic-recept i en glassform (självklart med mycket gurka) och låta den stå i frysen i 10-15 minuter – vips, så har du en god, frisk isglass att avnjuta under sommarens varmare dagar.

Vilket glas ska du använda – ballongkupa eller highballglas?

Traditionellt har man sedan urminnes tider använt highballglas när man serverar en sån högaktad klassiker som gin & tonic – drinken gör sig otroligt bra med mycket is. På senare tid har trenden dock varit att servera gin och tonic med ett så kallat ballongglas, ett dryckesglas med speciellt hög fot och stor kupa som sägs förstärka både doft och smak i gin & tonic. På Nigab är vi nog lite av traditionalister, så highballglas är det säkra kortet – men testa för all del ballongkupan och se vad du tycker – varför inte?

Gin & Tonics historia

Den 9 april firas den internationella Gin och Tonic-dagen runt om i världen. Gin och Tonic behöver egentligen ingen närmare introduktion, men är en av drinkvärldens mest klassiska drinkar som av en slump kom till i Indien på 1800-talet. Det var de brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet som dagligen drack kinin tillsammans med tonic water för att förebygga malaria och spetsade vattnet med en skvätt gin för att mildra den beska smaken.

Ingredienser

  • 6 cl Hendrick’s Gin
  • 12 cl tonic water
  • gurkskivor
  • is
  • Peppar, mint eller liknande kryddor

Tillagning

  1. Fyll ett glas med is.
  2. Häll i en bra tonic-sort och efter det Hendrick's Gin och samt dekorera med gurkskivor.
  3. Garnera sparsamt med peppar eller mint

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close