bloody mary drinkrecept
Drinkar

Bloody Mary

Dela

Betyg (05 röster)

Kategorier

Bloody Mary är både älskad och hatad. En färgstark personlighet som inte stryker någon medhårs. Vodka, tomatjuice och kryddor. Ofta med en selleristjälk nedtryckt. Vill du göra din Bloody Mary riktigt speciell så är ett hett tips att tillaga tomatjuicen på egen hand.

Namnet sägs komma från den katolska drottningen Maria I av England, som kallades Bloody Mary efter att ha låtit avrätta ca 300 protestantiska ledare.

Detta Bloody Mary-recept är ett klassiskt sådant och tar ungefär 4 minuter att tillreda. Avnjut Bloody Mary vid brunch, som en dagen-efter drink eller som en introducerande fredagsdrink i goda vänners lag.

Drinken kan såklart enkelt göras alkoholfri – då utan vodka och kallas då Virgin Mary.

 

Ingredienser

 • 4 cl vodka
 • 1,5 dl tomatjuice
 • 3 cl färsk citronjuice
 • 1 nypa sellerisalt
 • Tabasco
 • Worcestersås
 • Selleri, citron och cocktailtomater

Tillagning

 1. Bygg drinken i ett blandglas
 2. Tillsätt alla ingredienser
 3. Rör om
 4. Fyll ett highball-glas med is, gärna två tredjedelar (2/3)
 5. Häll över drinken
 6. Garnera snyggt

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close