champagne cocktail flaska cognac drink
Drinkar

Classic Champagne Cocktail – C.C.C.

Dela

Betyg (03 röster)

Kategorier

Denna mest klassiska champagnedrink heter i sitt fulla namn Classic Champagne Cocktail, även kallad C.C.C. Det är en av de äldsta drinkarna som finns och dateras tillbaks till mitten av 1800-talet. Det är inte utan anledning det fortfarande är en av de mest populära klassiska drinkarna.

1940 skrev hjälten och amatörbartendern David Embury i sin bok The Fine Art of Mixing Drinks hur man skall göra en CCC.

”This drink should be served in a pre-chilled saucer-champagne glass. Place a medium-sized loaf of sugar in the glass and saturate it with Angostura bitters – about 2 dashes. Fill with thoroughly chilled champagne. Add a twist of lemon ore orange peel, or both…”

Genom historien finns otaliga champagne cocktail-recept och de flesta hänvisar tillbaks till världens första cocktailbok ”How to mix drinks” av Jerry Thomas 1862 – vårt och David Embrys C.C.C-recept avviker inte.

Den moderna Classic Champagne Cocktail innehåller som ni vet numera även en lagom mängd Cognac – vilket gör drinken mer komplex och fylligare i texturen. En mindre hädelse men ändå något som kan rekommenderas är att byta ut konjaken mot vermouth, eller liknande starkvin – för att få en liknande smak, med lite mindre alkoholhalt.

Detta är inte en drink att smutta på i ensamhet. Detta är en drink att dricka i glada vänners lag. Champagne Cocktail är det primära valet som nyårsdrink, men bör också avnjutas vid fester, vid silver- och guldbröllop, helt enkelt alla tillfällen där det nalkas ett stort firande.

Ingredienser

  • 1 sockerbit (helst råsocker)
  • 2 stänk av Angostura Bitter
  • 2 cl Cognac (kall)
  • Champagne (väl kyld)

Tillagning

  1. Lägg en sockerbit på en servett
  2. Stänk Angostura på sockerbiten
  3. Lägg den i champagneglaset
  4. Häll på kall (OBS!) Cognac
  5. Fyll upp med Champagne

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close