drink new york sour
Drinkar

New York Sour

Dela

Betyg (04 röster)

Kategorier

Detta är en klassisk whisky sour med bourbon med lite goda och spännande tillägg. T.ex. äggvita ger drinken mer textur och ett snyggt skum och rödvinet en snygg och spännande färgskiftning. Ursprunget till New York Sour som drink är såklart amerikansk med tanke på dess namn. Drinknördar spårar den dock tillbaka till Chicago och så länge sedan som 1880-talet. Då under namnet Continental Sour. Drinken kräver lite jobb men man blir rikt belönad.

Om du vill variera så byt ut spriten till en Rye Bourbon och ta ingen äggvita – då får du en Brunswick. Om du tillsätter äggvitan får du en Greenwich Sour.

Ingredienser

 • 5 cl Bourbon
 • 3 cl färsk citronjuice
 • 2 cl sockerlag
 • Några droppar bitter
 • äggvita (frivilligt) (en äggvita är lagom till tre drinkar)
 • 2-3 cl fruktigt rödvin
 • citronskal

Tillagning

 1. Häll alla ingredienser i en shaker
 2. Fyll på med mycket is
 3. Skaka allt vad tygen håller
 4. Sila upp i ett tumblerglas med mycket is i
 5. Häll försiktigt rödvinet ovanpå drinken

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close