Old Fashioned
Drinkar

Old Fashioned – Wild Turkey

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

En klassisk Old Fashioned med fina, fruktiga toner. Drinken Old Fashioned såg dagens ljus i Kentucky redan vid förra milleniumskiftet. I den anrika herrklubben Pendennis Club serverades denna cocktail till en av de klassiska bourbondestillatörerna James E. Pepper. James i sin tur tog med sig  drinken till New York och hotellet Waldorf Astoria Hotell.

Ingredienser

 • 6 cl bourbon - Wild Turkey
 • 2 droppar Angostura Bitter
 • 1 tesked socker
 • Apelsinskal
 • Apelsinskiva
 • Maraschino-körsbär

Tillagning

 1. Muddla försiktigt apelsinskalet i ett mixerglas med socker och bourbon.
 2. Ta bort apelsinskalet.
 3. Tillsätt Angostura och is.
 4. Rör om tills tills allt är mycket kallt.
 5. Sila över nya isbitar i ett Old Fashioned-glas och garnera med apelsin och körsbär.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close