Blåbärsputte med Licor 43
Drinkar

Blåbärsputte

Dela

Betyg (29 röster)

Godare små underbara rackare till shotar får man leta efter. Blåbärsputte eller Moranisse – kärt barn har många namn. Servera den med kall eller varm blåbärssoppa – allt efter humör och årstid. Om ni serverar den varm blir det en god variant av Hot Shot. Viktigt är att ni inte vispar grädden för hårt. Den skall vara ”flytande”.

Ingredienser

  • Licor 43
  • Blåbärssoppa
  • Lösvispad grädde

Tillagning

  1. Bygg i shotglas.
  2. Först Licor 43, sedan blåbärssoppan och sist grädden.
  3. Häll på en liten sked ni håller ner i glaset alldeles ovanför Licor 43 så skiktar den sig inte.
  4. På samma sätt som du gör en Hot Shot.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close