Due pesto - Två sorters pesto
Aperitivo

Due pesto – Två sorters pesto

Dela

Betyg (0 röster)

Kategorier

Pesto går att variera i all evighet och blir nästan alltid fantastiskt god. Serverar man den dessutom till färsk bruschetta går det inte att misslyckas! Här bjuder vi på recept till två olika pesto med mycket smak att servera med just färsk bruschetta.

Recept & foto: Kristin Johansson

Ingredienser

Pesto rosso

  • 2 dl soltorkade tomater
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 2-3 klyftor vitlök

Ruccolapesto

  • 3 nävar ruccola
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 klyftor vitlök
  • flingsalt

Tillagning

  1. Mixa samman i en mixer och smaka av. Vill man ha peston slät mixar man den länge, vill man ha den lite bitig så mixar man den kortare.
  2. Tips: Blanda gärna ut den med färskost som vi har gjort här på bilden.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close