Aperitivo

Fikon med robiolaost och valnötter

Dela

Betyg (01 röst)

Kategorier

När gästerna kommer är det trevligt att bjuda på något lätt och lagom smakrikt. Här ett tips om vad ni kan göra med färska fikon.

Ingredienser

  • 1 msk socker
  • 1 msk smör
  • 6 valnötter
  • 3 st fikon, sköljda
  • Lagrad balsamico
  • Olivolja
  • En bit robiolaost
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Smält sockret tills det blir karamelliserat, blanda i smör, tillsätt valnötterna, rosta dem försiktigt i någon minut, ta bort från värmen och lägg över på en plåt. 
  2. Dela fikonen på mitten, lägg på en bit robiola, toppa med valnötter, en droppe balsamico och lite olivolja.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close