Produkter

Taggar

Inspiration:
Frittata med spenat och parmesansallad

Ingredienser

    Fritatta

    • 4 st kokta potatisar skurna i slantar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjoner, kvartade
    • 1 rödlök skalad och hackad
    • 7 st ägg
    • 2 dl mjölk
    • 2 dl parmesan finriven
    • 10 dillvippor finskurna
    • salt och peppar
    • 1 msk rapsolja.
    • ½ röd paprika skuren i strimlor

    Sallad

    • 100 g babyspenat sköljd
    • ½ dl Parmesan finriven
    • 2 msk olivolja
    • 2 cl pressad citron
    • Flingsalt och nymalen svartpeppar

    Tillagning

      Fritatta

      1. Koka potatis, hetta upp en stekpanna till medeltemperatur, klicka i 1 msk smör, bryn lök och champinjoner. Stjälp upp på tallrik och torka ur stekpannan.
      2. Sätt igång ugnen på 170 grader. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder äggen. Rör ner mjölk, parmesan, dill och potatis. Salta och peppra.
      3. Hetta upp pannan på nytt till medeltemperatur med olja, klicka i resten av smöret och låt smöret tystna, häll över smeten, se till att få potatisen jämt fördelad, sprid champinjonerna, löken och paprikan i pannan och låt gå några minuter tills det börjar puttra.
      4. Ställ in i ugnen ca.15 minuter eller tills kanterna släpper och ytan fått en brungräddad färg.

      Sallad.

      1. Blanda ingredienserna i en bunke. Salta och peppra efter smak.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

      Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

      Klassik taco i all ära men när du fyller den med smaker från svensk skog blir den en fullpoängare! Tacokryddan består av enbär, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar vilket ger köttet en chans att glänsa. Tillsammans med västerbottenmajonnäs, stekt endivsallad, syltade kantareller, silverlök och friterad persilja är detta utan tvekan den godaste tacon jag ätit. Hemgjorda bröd är busenkelt men orkar du inte göra det så...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

      Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

      Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

      Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

      Malbec är en druva med en lite märklig historia. Myten säger att druvan för flera hundra år sedan introducerades i Frankrike av en ungrare vid namn Malbec. Druvan blev omåttligt populär och var faktiskt fram till andra halvan av 1800-talet den mest odlade druvan i Frankrike till dess att den ökända vinlusen slog ut närmare hälften av vinarealen. Idag hittas den bara i mindre omfattning i Loire (under namnet cot), i Bordeaux...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab