Produkter

Taggar

Inspiration:
Frittata med spenat och parmesansallad

Ingredienser

    Fritatta

    • 4 st kokta potatisar skurna i slantar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjoner, kvartade
    • 1 rödlök skalad och hackad
    • 7 st ägg
    • 2 dl mjölk
    • 2 dl parmesan finriven
    • 10 dillvippor finskurna
    • salt och peppar
    • 1 msk rapsolja.
    • ½ röd paprika skuren i strimlor

    Sallad

    • 100 g babyspenat sköljd
    • ½ dl Parmesan finriven
    • 2 msk olivolja
    • 2 cl pressad citron
    • Flingsalt och nymalen svartpeppar

    Tillagning

      Fritatta

      1. Koka potatis, hetta upp en stekpanna till medeltemperatur, klicka i 1 msk smör, bryn lök och champinjoner. Stjälp upp på tallrik och torka ur stekpannan.
      2. Sätt igång ugnen på 170 grader. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder äggen. Rör ner mjölk, parmesan, dill och potatis. Salta och peppra.
      3. Hetta upp pannan på nytt till medeltemperatur med olja, klicka i resten av smöret och låt smöret tystna, häll över smeten, se till att få potatisen jämt fördelad, sprid champinjonerna, löken och paprikan i pannan och låt gå några minuter tills det börjar puttra.
      4. Ställ in i ugnen ca.15 minuter eller tills kanterna släpper och ytan fått en brungräddad färg.

      Sallad.

      1. Blanda ingredienserna i en bunke. Salta och peppra efter smak.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab