Huvudrätt

Frittata med spenat och parmesansallad

Dela

Betyg (0 röster)

4-6 portioner 15 minuter

Tips:
Variera fritattan med ostar som manchego eller pecorino.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Fritatta

  • 4 st kokta potatisar skurna i slantar
  • 2 msk smör
  • 150 g champinjoner, kvartade
  • 1 rödlök skalad och hackad
  • 7 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl parmesan finriven
  • 10 dillvippor finskurna
  • salt och peppar
  • 1 msk rapsolja.
  • ½ röd paprika skuren i strimlor

Sallad

  • 100 g babyspenat sköljd
  • ½ dl Parmesan finriven
  • 2 msk olivolja
  • 2 cl pressad citron
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar

Tillagning

    Fritatta

    1. Koka potatis, hetta upp en stekpanna till medeltemperatur, klicka i 1 msk smör, bryn lök och champinjoner. Stjälp upp på tallrik och torka ur stekpannan.
    2. Sätt igång ugnen på 170 grader. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder äggen. Rör ner mjölk, parmesan, dill och potatis. Salta och peppra.
    3. Hetta upp pannan på nytt till medeltemperatur med olja, klicka i resten av smöret och låt smöret tystna, häll över smeten, se till att få potatisen jämt fördelad, sprid champinjonerna, löken och paprikan i pannan och låt gå några minuter tills det börjar puttra.
    4. Ställ in i ugnen ca.15 minuter eller tills kanterna släpper och ytan fått en brungräddad färg.

    Sallad.

    1. Blanda ingredienserna i en bunke. Salta och peppra efter smak.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close