Produkter

Taggar

Inspiration:
Grillad biff och champinjoner med melon- och ricottasallad

Ingredienser

    Kött

    • 1 kg ryggbiff
    • salt och peppar

    Champinjoner

    • 2 dl olivolja
    • 2 klyftor vitlök
    • 10 st champinjoner foten bortskuren
    • 1 citron halverad
    • hackad blad persilja

    Sallad

    • 1 bit vattenmelon kulad
    • 100 gr ruccola
    • 1 st silverlök skivad
    • 100 g oliver
    • olivolja
    • salt och peppar

    Pistagepesto

    • 1 bunt persilja ca 40 gr
    • 2 krukor basilika
    • 1,5 dl olivolja
    • 1 dl riven parmesan
    • 1 dl rostade pistagenötter
    • 1-2 vitlöksklyftor
    • citron
    • salt och peppar

    Tillagning

    1. Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
    2. Mixa ingredienserna till peston med en stavmixer, smaka av med salt, peppar och pressa lite citron över. Garnera med hackade pistagenötter.
    3. Blanda upp salladen med lite olivolja, smaka av med salt, peppra och avsluta med pressa lite juice från den grillade citronen.
    4. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla biffen på den aktiva sidan så att den får en ordentlig grillyta runt hela och låt den sedan grilla klart på den inaktiva sidan med en grilltermometer. Biffen är medium rare vid 54 graders mittemperatur. Låt vila en stund innan servering.
    5. Grilla citronen tillsammans med köttet
    6. Pressa vitlök i olivolja, pensla champinjonerna med oljan och grilla några minuter på varje sida.
    7. Lägg upp på ett fat, häll över resterande viltlöksolja och strössla över hackad persilja.
    8. Smaklig spis!

    Melonsallad på sommaren är en favorit hos de flesta och vad passar inte bättre än en grillad saftig biff till det. Ett glas Mandrarossa till och kvällen blir super.
    Tillagningstid: 30 minuter, 4 personer

    Tipset: Använd alltid en grilltermometer när du grillar kött. Stektemperaturer hittar du enkelt på nätet.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

    Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

    Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab