Produkter

Taggar

Inspiration:
Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

Ingredienser

    Tryffelbearnaise

    • 2 st schalottenlökar
    • 4 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • ½ dl dragon finhackad
    • ½ dl persilja finhackad
    • 250 g smör
    • 4 st äggulor
    • 1 msk citronsaft
    • salt och vitpeppar
    • tryffel finriven eller tryffelolja

    Kött och sallad

    • 4 st skivor entrecôte
    • 1 st blomkålshuvud
    • olivolja
    • salt och peppar
    • 1 st citron
    • 1 knippe bondbönor
    • 1 silverlök halverad
    • kruspersilja skuren

    Tillagning

      Tryffelbearnaise

      1. Koka upp vinäger, vatten och lök i en tjockbottnad kastrull, reducera till hälften på medelvärme.
      2. Sila av reduktionen som bör vara ½ deciliter, annars späd med vatten.
      3. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt dragon och persilja.
      4. Smällt smöret i en annan kastrull, flytta över kastrullen i ett vattenbad ca 55 grader för att hålla smöret varmt.
      5. Ställ kastrullen med reduktionen i ett annat vattenbad med samma temperatur som det första.
      6. Vispa ner äggulorna i reduktionen med elvisp till ett slätt skum.
      7. Vispa därefter ner det smälta smöret, häll lite i taget så att såsen inte skär sig.
      8. Smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft.
      9. Riv eller hacka ner tryffel i önskad mängd.
      10. Håll såsen varm och låt smakerna blomma ut i ett vattenbad fram till servering.

      Kött och sallad

      1. Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
      2. Pensla blomkålen med olivolja, salta och peppra blomkålen och entrecôte.
      3. Grilla kött, grönsaker och citron på den aktiva sidan tills allt fått en ordentlig grillyta.
      4. Lägg över köttet och blomkålen till den inaktiva sidan. Entrecôte når medium rare vid 54 graders mittemperatur. Lyft av köttet och låt vila.
      5. Lyft av bondbönor, silverlök och citron, plocka ur bönorna, skär löken och blanda upp till en sallad tillsammans med persilja, olivolja, salt och peppar. Pressa över lite juice från den grillade citronen.
      6. Lägg upp blomkål och entrecôte på värmda tallrikar, häll på den goda såsen och avnjut tillsammans med underbara Flori Barolo.
      7. Smaklig spis!

      När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo.

      Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers

      Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel.

      Av Smak i Bild.
      Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

      Lammkotletter med grönkålssallad

      Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab