Produkter

Taggar

Inspiration:
Grillad kalv och zucchini med pastasallad ”caponata”

Ingredienser

    Sallad

    • 500 gr kokt pasta, blandad med olivolja
    • 250 gr cocktailtomater, halverade
    • 2 st salladslökar, finskurna
    • 150 gr vitlöksmarinerade oliver
    • 2 stavar blekselleri, finskurna
    • 100 gr kapris, avrunnen
    • 1 knippe basilika, finskuren
    • 1 knippe bladpersilja, finskuren

    Dubbel ost

    • 250 gr mascarpone ost
    • 50 gr parmesanost, finriven
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk juice från en grillad citron
    • salt och peppar

    Grillen

    • 600 g kalventrecôte
    • 1 st zucchini, skuren i 2 centimeters skivor
    • 1 st citron halverad
    • olivolja
    • salt och peppar

    Tillagning

    1. Blanda ingredienserna till pastasalladen och garnera med örter.
    2. Salta och peppra entrecoten och grilla till önskad tillagning, 55 grader medium rare.
    3. Pensla zucchiniskivorna och grilla.
    4. Halvera citronen och grilla.
    5. Medan köttet vilar - rör upp mascarponeosten så att den blir krämig, vänd ner parmesan, olivolja. Rör ner grillad citronjuice och smaka av med salt och peppar. Klicka osten over köttet och salladen.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

    Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

    Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

    Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

    Malbec är en druva med en lite märklig historia. Myten säger att druvan för flera hundra år sedan introducerades i Frankrike av en ungrare vid namn Malbec. Druvan blev omåttligt populär och var faktiskt fram till andra halvan av 1800-talet den mest odlade druvan i Frankrike till dess att den ökända vinlusen slog ut närmare hälften av vinarealen. Idag hittas den bara i mindre omfattning i Loire (under namnet cot), i Bordeaux...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

    Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

    Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab