Produkter

Taggar

Inspiration:
Grillad kalv och zucchini med pastasallad ”caponata”

Ingredienser

    Sallad

    • 500 gr kokt pasta, blandad med olivolja
    • 250 gr cocktailtomater, halverade
    • 2 st salladslökar, finskurna
    • 150 gr vitlöksmarinerade oliver
    • 2 stavar blekselleri, finskurna
    • 100 gr kapris, avrunnen
    • 1 knippe basilika, finskuren
    • 1 knippe bladpersilja, finskuren

    Dubbel ost

    • 250 gr mascarpone ost
    • 50 gr parmesanost, finriven
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk juice från en grillad citron
    • salt och peppar

    Grillen

    • 600 g kalventrecôte
    • 1 st zucchini, skuren i 2 centimeters skivor
    • 1 st citron halverad
    • olivolja
    • salt och peppar

    Tillagning

    1. Blanda ingredienserna till pastasalladen och garnera med örter.
    2. Salta och peppra entrecoten och grilla till önskad tillagning, 55 grader medium rare.
    3. Pensla zucchiniskivorna och grilla.
    4. Halvera citronen och grilla.
    5. Medan köttet vilar - rör upp mascarponeosten så att den blir krämig, vänd ner parmesan, olivolja. Rör ner grillad citronjuice och smaka av med salt och peppar. Klicka osten over köttet och salladen.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Paul Jaboulet – Biodynamiska viner i världsklass

    Paul Jaboulet – Biodynamiska viner i världsklass

    Paul Jaboulet Aîné är en av en av världens mest ikoniska producenter. Ingen annan har betytt lika mycket för Rhônedalens rykte som en av världens bästa platser för vinodling. Med viner som Hermitage La Chapelle anses de vara ”the state of art” inom konsten att förädla vin. När familjen Frey och oenologen Caroline Frey kom till Paul Jaboulet Aîné 2006 satte man omedelbart igång med att ställa om verksamheten i en mer...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck -

    "My wines always tells a story" - Caroline Frey

    Caroline Frey virvlade in i den franska vinvärlden 2004. Hon blev snabbt en representant för en ny generations vinmakare som vitaliserade och förändrade vinproduktionen. Som ung kvinna, med enastående och drivande egenskaper, fick hon den tannintyngda och gubbiga vinbranschen att frusta. Med vassa klackar (hon beskriver sig själv som en fashionista) slog hon sig in i och tog plats i den manliga bastionen. - Det var inte alltid...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Sicilien - medelhavets solmogna viner

    Sicilien - medelhavets solmogna viner

    Sicilien är för många synonymt med La Cosa Nostra, Kommissarie Montalbano, pittoreska fiskebyar och…citroner. Mindre känt är att Medelhavets största ö har en vingårdsareal lika stor som Sydafrikas. Här produceras de traditionella marsalavinerna, enorma mängder enkelt vin, storartade lagringsviner och några av de mest eftersökta vinerna i storstäderna naturvinsbarer. Sicilien är egentligen inte särskilt mycket Italien....

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Italiens egen ögonsten till druva - sangiovese

    Italiens egen ögonsten till druva - sangiovese

    Sangiovese är utan konkurrens Italiens mest odlade, kända och framstående druva. Vi hittar den främst i mellersta Italien där den är druvan bakom Toscanas finaste viner, men vi hittar den i princip hela landet från norr till söder. Trots sitt rykte och att den räknas till en av världens stora karaktärsdruvor är den väldigt ovanlig utanför Italiens gränser. Vi hittar små odlingar i Chile och Argentina och den börjar få...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

    Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

    Klassik taco i all ära men när du fyller den med smaker från svensk skog blir den en fullpoängare! Tacokryddan består av enbär, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar vilket ger köttet en chans att glänsa. Tillsammans med västerbottenmajonnäs, stekt endivsallad, syltade kantareller, silverlök och friterad persilja är detta utan tvekan den godaste tacon jag ätit. Hemgjorda bröd är busenkelt men orkar du inte göra det så...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

    Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

    Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

    Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

    Malbec är en druva med en lite märklig historia. Myten säger att druvan för flera hundra år sedan introducerades i Frankrike av en ungrare vid namn Malbec. Druvan blev omåttligt populär och var faktiskt fram till andra halvan av 1800-talet den mest odlade druvan i Frankrike till dess att den ökända vinlusen slog ut närmare hälften av vinarealen. Idag hittas den bara i mindre omfattning i Loire (under namnet cot), i Bordeaux...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab