Produkter

Taggar

Ingredienser

    Tartar

    • 600 gr oxfilé
    • 2 msk dijonsenap
    • 2 bananschalottenlökar
    • 4 äggulor
    • smör
    • 100 gr cocktailkapris
    • 2 kokta rödbetor

    Sallad och Vinägrette

    • 400 gr av valfri sallads sort
    • 1 msk dijonsenap
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk rosé eller vitvinsvinäger
    • 1 msk vatten

    Tillagning

    1. Skär köttet i ca 100 grams skivor, lägg en skiva mellan plastfolie och banka ut till köttet blir tunt som en carpaccio upprepa med resterande skivor. Lägg sedan in de ut bankade köttbitarna i frysen ca 15 min. Ta ut köttet, skär tunna strimlor och där efter skär strimlorna till små bitar.
    2. Blanda köttet med dijonsenap och hälften av den hackade löken. Salta och peppra efter smak. Forma dina tartarer och halstra dem lätt på en sida i en grillpanna. Garnera med resterande lök och en äggula.
    3. Hetta upp en kastrull till medeltemperatur lägg i en klick smör, rödbetorna delade i klyftor och kapris. Värm ett par minuter innan servering.
    4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten, smaka av med salt och servera tillsammans med salladen.

    En av våra tids mer populära rätter på restaurang just nu. Här ett recept du enkelt gör själv hemma och där du halstrar din råbiff för att förhöja smaken ytterligare. Lycka till och smaklig spis.

    Tillagningstid: 4 pers 20 min.

    Tipset. Att lätt halstra en tartar höjer köttsmaken betydligt jämfört med att äta en icke halstrad tartar.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Sauvignon blanc - som en daggfrisk sommarmorgon

    Sauvignon blanc - som en daggfrisk sommarmorgon

    Sauvignon blanc är en av de druvor som kanske är lättast att känna igen. Om du sysslat med trädgårdsarbete det allra minsta så vet du hur en klassisk sauvignon blanc från det svala Loire doftar; nyklippt gräs, buxbom, nässlor, krusbär, fläder och färska örter. Den doftar som en daggfrisk sommarmorgon i trädgården helt enkelt. Smaken är åt det lättare hållet och alltid torr och krispigt frisk. Att druvan är så...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Johan Jureskogs ”Hamburgare Choucroute Garnie”

    Johan Jureskogs ”Hamburgare Choucroute Garnie”

    Hamburgare brukar traditionellt sett paras ihop med rött vin eller öl för att stå emot de kraftfulla smakerna från köttet och tillbehören. Öl kan dock bli väldigt mättande tillsammans med kraftigare rätter medan rött vin i sin tur kan upplevas som tungt en varm sommardag. För de som hellre skulle vilja avnjuta ett friskt glas vitt till sin burgare, men samtidigt vill att drycken ska matcha maten, har Johan Jureskog tagit...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

    Sommarsallad med sparris, parmesan & jordgubbsvinegrette

    En somrig sallad kan vara räddaren i nöden under varma sommardagar när man inte har hunnit planera maten och skall försöka göra något av det som finns i kylen / grönsaksskålen. ÄR man lyckligt lottad har man kanske en trädgård att hämta något från. En matig sallad serverad på ett stort fat är underbart både till vardags och till fest. Här ett underbart recept lagom till sommarens färska jordgubbar. Receptet är...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Vilka viner kan man lagra och hur länge?

    Vilka viner kan man lagra och hur länge?

    ”Vilka viner kan man lagra och hur länge” är en fråga som ständigt återkommer. När vi pratar om att lagra vin så är syftet att vinet ska utvecklas, förändras och mogna och bli mer komplexa och intressanta…i bästa fall. Precis som människor är viner i sin ungdom pigga, friska och fräscha men kanske lite bångstyriga och opolerade. Med tiden och med rätt förutsättningar mognar både vinet och människan och blir mer...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning!

    Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning!

    Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick med all tydlighet i förra veckan då vi bjöd in till ett världsrekordförsök i Whiskyprovning. 2 283 personer hade anmält sig och inför representanter från Guinness World Records putsades det gamla rekordet med 31 deltagare. Världsrekordprovningen ägde rum på En Öl och Whiskymässa i Göteborg som besöktes av 25 000 personer. Därmed har mässan...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

    Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

    Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till ett världsrekordförsök i Göteborg. Målet är att ta sig in i Guinness Rekordbok genom att samla fler än 2252 deltagare till världens största whiskyprovning genom tiderna. Göteborg har genom åren varit skådeplats för flera världsrekord, bland annat i dressyr och för flest nationaliteter i en åkattraktion. Nu kan göteborgarna snart komma att få...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse

    Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse

    Getost och fikon tillsammans med balsamvinäger är minst sagt en vinnande kombination. Superenkel att göra och försvinnande gott. Satsa på en kvalitativ balsamvinäger så det blir extra gott! Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen tills du är...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Bistecca Fiorentina med rosmarinrostad potatis, chipotlemajonnäs, rostad vitlök och grillad sallad

    Bistecca Fiorentina med rosmarinrostad potatis, chipotlemajonnäs, rostad vitlök och grillad sallad

    Bistecca Fiorentina är en klassisk kötträtt som egentligen är en grillad T-bone steak med tillbehör. I detta fall serveras även gyllene och krispig ugnsrostad potatis, chipotlemajonnäs och grillad hjärtsallad till köttet. Om ni har tillgång till en sous vide är det att föredra men går lika bra tillaga köttet i ugn. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab