Produkter

Taggar

Ingredienser

    Tartar

    • 600 gr oxfilé
    • 2 msk dijonsenap
    • 2 bananschalottenlökar
    • 4 äggulor
    • smör
    • 100 gr cocktailkapris
    • 2 kokta rödbetor

    Sallad och Vinägrette

    • 400 gr av valfri sallads sort
    • 1 msk dijonsenap
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk rosé eller vitvinsvinäger
    • 1 msk vatten

    Tillagning

    1. Skär köttet i ca 100 grams skivor, lägg en skiva mellan plastfolie och banka ut till köttet blir tunt som en carpaccio upprepa med resterande skivor. Lägg sedan in de ut bankade köttbitarna i frysen ca 15 min. Ta ut köttet, skär tunna strimlor och där efter skär strimlorna till små bitar.
    2. Blanda köttet med dijonsenap och hälften av den hackade löken. Salta och peppra efter smak. Forma dina tartarer och halstra dem lätt på en sida i en grillpanna. Garnera med resterande lök och en äggula.
    3. Hetta upp en kastrull till medeltemperatur lägg i en klick smör, rödbetorna delade i klyftor och kapris. Värm ett par minuter innan servering.
    4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten, smaka av med salt och servera tillsammans med salladen.

    En av våra tids mer populära rätter på restaurang just nu. Här ett recept du enkelt gör själv hemma och där du halstrar din råbiff för att förhöja smaken ytterligare. Lycka till och smaklig spis.

    Tillagningstid: 4 pers 20 min.

    Tipset. Att lätt halstra en tartar höjer köttsmaken betydligt jämfört med att äta en icke halstrad tartar.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

    Lammkotletter med grönkålssallad

    Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

    Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

    När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab - Dryck - Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

    Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

    När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo. Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab