Produkter

Taggar

Ingredienser

    Tartar

    • 600 gr oxfilé
    • 2 msk dijonsenap
    • 2 bananschalottenlökar
    • 4 äggulor
    • smör
    • 100 gr cocktailkapris
    • 2 kokta rödbetor

    Sallad och Vinägrette

    • 400 gr av valfri sallads sort
    • 1 msk dijonsenap
    • 2 msk olivolja
    • 1 msk rosé eller vitvinsvinäger
    • 1 msk vatten

    Tillagning

    1. Skär köttet i ca 100 grams skivor, lägg en skiva mellan plastfolie och banka ut till köttet blir tunt som en carpaccio upprepa med resterande skivor. Lägg sedan in de ut bankade köttbitarna i frysen ca 15 min. Ta ut köttet, skär tunna strimlor och där efter skär strimlorna till små bitar.
    2. Blanda köttet med dijonsenap och hälften av den hackade löken. Salta och peppra efter smak. Forma dina tartarer och halstra dem lätt på en sida i en grillpanna. Garnera med resterande lök och en äggula.
    3. Hetta upp en kastrull till medeltemperatur lägg i en klick smör, rödbetorna delade i klyftor och kapris. Värm ett par minuter innan servering.
    4. Rör ihop ingredienserna till vinägretten, smaka av med salt och servera tillsammans med salladen.

    En av våra tids mer populära rätter på restaurang just nu. Här ett recept du enkelt gör själv hemma och där du halstrar din råbiff för att förhöja smaken ytterligare. Lycka till och smaklig spis.

    Tillagningstid: 4 pers 20 min.

    Tipset. Att lätt halstra en tartar höjer köttsmaken betydligt jämfört med att äta en icke halstrad tartar.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab