hendrick's gin and tonic
Drinkar

Hendrick´s & Tonic

Dela

Kategorier

Recept för att blanda en GT? Jajamensan! Vi gissar på att de flesta blandar sin GT på en höft. Gör inte det. Mät!

Men först: Använd mycket is! Fyll ditt glas med is – och då menar vi upp till kanten! Häll sedan i tonic water och därefter gin med proportionerna 2:1. Avsluta med att garnera snyggt. En Hendrick’s & Tonic skall alltid garneras med gurka. Har ni inte testat? Då är det dags.

Hendrick´s Gin destilleras i staden Girvan i Skottland och skiljer sig från andra gin-sorter genom sin karaktäristiska smak av gurka och rosenblad. Tack vare smaken rekommenderas det också att servera Hendrick´s med gurka istället för citron som annars är standard till gin-drinkar. Det är nämligen gurkan som lyfter fram Hendrick’s mjuka toner.

Den 9 april firas den internationella Gin & Tonic-dagen runt om i världen. Gin & Tonic är en av våra mest klassiska drinkar som av en slump kom till i Indien på 1800-talet. Det var de brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet som dagligen drack kinin tillsammans med tonic water för att förebygga malaria och spetsade vattnet med en skvätt gin för att mildra den beska smaken.

Ingredienser

  • 6 cl Hendrick’s Gin
  • 12 cl tonic water
  • gurkskivor
  • is

Tillagning

  1. Fyll ett glas med is.
  2. Häll i en bra tonic-sort och efter det Hendrick's Gin och samt dekorera med gurkskivor.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close