Produkter

Taggar

Inspiration:
Höstig Ragu al Penne med buffelmozzarella

Ingredienser

  • Högrev
  • Rött vin
  • Köttbuljong
  • Krossade tomater
  • Gul lök
  • Vitlök
  • Stjälkselleri
  • Lagerblad
  • Svartpeppar
  • Timjan
  • Rosmarin

Tillagning

  1. Tärna högrevet i kuber 1x1 cm. Fräs i olja så att de får rejält med färg. Häll över köttet i en kastrull.
  2. När köttet är stekt häller du vin i stekpannan och ger det ett rejält uppkok så alkoholen kokar bort, häll vinet i kastrullen och se till att få med alla goda smaker som är kvar efter köttet.
  3. Hacka lök, vitlök, selleri och lägg i kastrullen tillsammans med alla torkade örter.
  4. Häll på krossade tomater och köttbuljong så det precis täcker köttet. Låt koka i minst 2h, gärna mer. När ragun är färdigkokt kan du med fördel ta en stomp eller sked och mosa köttet lite i grytan så blir den ännu mustigare.
  5. Blanda pasta med ragun och tillsätt lite mozzarella så den smälter lite. Toppa sedan rätten med parmesan, mozzarella och lite svartpeppar.

Finns det något godare än en mustig köttragu en kall höstdag. Inte om du frågar mig iaf. Denna ragu är busenkel att göra och sköter sig själv men resultatet är magisk. Riktigt comfortfood när den är som bäst.

Recept av Swedishfoodie

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

Klassik taco i all ära men när du fyller den med smaker från svensk skog blir den en fullpoängare! Tacokryddan består av enbär, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar vilket ger köttet en chans att glänsa. Tillsammans med västerbottenmajonnäs, stekt endivsallad, syltade kantareller, silverlök och friterad persilja är detta utan tvekan den godaste tacon jag ätit. Hemgjorda bröd är busenkelt men orkar du inte göra det så...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

Malbec är en druva med en lite märklig historia. Myten säger att druvan för flera hundra år sedan introducerades i Frankrike av en ungrare vid namn Malbec. Druvan blev omåttligt populär och var faktiskt fram till andra halvan av 1800-talet den mest odlade druvan i Frankrike till dess att den ökända vinlusen slog ut närmare hälften av vinarealen. Idag hittas den bara i mindre omfattning i Loire (under namnet cot), i Bordeaux...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab