Produkter

Taggar

Inspiration:
Höstig vegetarisk sallad med ugnsrostade rotfrukter och bönor

Ingredienser

  • 1 Blomkålshuvud (ca 800 g)
  • 3 morötter (ca 300 g)
  • 3 dl belugalinser (6 dl kokta belugalinser)
  • 1 pkt vita bönor
  • 1/2 rödlök
  • 200 g Grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 citron (Saft)
  • Salt
  • Svartpeppar

Dressing

  • 1 msk senapsfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 msk honung
  • 1/2 citron (zest + saft)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl (1 msk fryst) finhackad dill + några kvistar till garnering
  • Salt, peppar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl mandlar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta blomkål och morot, dela upp blomkål i mindre buketter och skiva stammen samt dela morötterna i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en stor skål.
  2. Mortla ihop alla ingredienser till dressingen (häll i oljan lite i taget) och häll sedan dressingen över grönsakerna, blanda väl. Sprid ut på en bakplåt och rosta blomkål och morot i ugn i cirka 30 minuter (tills grönsakerna nästan är helt mjuka och har fått en fin lätt bränd yta).
  3. Koka linser enligt förpackning. Låt svalna något. Häll av bönorna och skölj i ett durkslag. Skala, dela på hälften och skiva rödlök tunt på en mandolin eller med en kniv.
  4. Riv grönkålen i mindre bitar och lägg i en skål. Häll över olja, citronsaft och smaksätt med salt och peppar. Massera in oljan i grönkålen med händerna. Blanda sedan i linser, rödlök och bönor och rör runt. Lägg upp grönkålssalladen på ett stort fat, toppa med de ugnsrostade grönsakerna och smula över osten. Toppa med färsk dill och hackade mandlar.

En matig och smakrik vegetarisk sallad till både vardag och helg. Enkel att göra och snygg att servera! Se till att fördela på tallrikar till gästerna istället för att servera från fat. Tar du bort fetaosten passar salladen även veganer. Receptet är tänkt till 4 person och tar ca 40 minuter att tillaga.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Verona – kärlekens och vinets stad

Verona – kärlekens och vinets stad

Verona är en av världens mest romantiska städer. Inte bara för att det var här som Romeo förklarade Julia sin kärlek under balkongen. Det är också en historisk, pittoresk och mycket vacker stad just där norra och södra Europa möts – och där Italien är mer Italien än någon annanstans. Verona är en mycket gammal stad. Ingen vet vem som uppförde de första bosättningarna vid floden Adige, som sakta letar sin väg genom...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Ingenting har lika mycket charm som de små italienska byarna i Veneto. Plötsligt dyker de upp, i dalgångarna eller högt upp i bergen. Turistfria trattorior och makalösa scenerier. Här är några av de charmigaste byarna Asolo Den lilla bergsstaden Asolo med några tusen invånare ligger bedövande vackert i norra Veneto. Området heter Pedemontana och är ett kuperat vinodlarlandskap. Namnet Pedemontana betyder just vid bergets...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Valpolicella – Venetos viners hjärta

Valpolicella – Venetos viners hjärta

Få områden i Italien har samma klang hos vinvänner som Valpolicella: Denna region i västra Veneto breder ut sig vid foten av de italienska Alperna strax öster om Gardasjön och väster om Verona. Valpolicella är känt för sitt vin och inte minst för de unika viner som bara kan och får produceras här: Amarone, Ripasso och Recioto. Namnet Valpolicella förlorar sig långt bort i historien, troligen har det sina rötter i både...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Sett till smak, karaktär och kraftfullhet är Amarone en svårslagen och mustig vinupplevelse. Amaronevinet är också ett exempel på hur innovation och experimentlusta kan bana väg för ett helt vinland och förvandla en anonym region till en betydande världsdel i vinvärlden. Amarone tillskrivs ofta en lång historisk tradition, men det var inte förrän på 1950-talet som en del vinhus började experimentera med jäststammar som...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

Kronärtskockssoppa med rotfruktschips

Soppa är något man inte äter tillräckligt av. Speciellt framåt lite svalare eller riktigt kalla dagar är soppan perfekt med sin värmande och helande känsla. Kronärtskockssoppan är en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till förrätt på finmiddagen på helgen. Receptet på denna kronärtskockssoppa är till fyra middagsportioner eller åtta förrätter. Servera med ett torrt och smakrikt vin eller en torrare...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Sauvignon blanc - som en daggfrisk sommarmorgon

Sauvignon blanc - som en daggfrisk sommarmorgon

Sauvignon blanc är en av de druvor som kanske är lättast att känna igen. Om du sysslat med trädgårdsarbete det allra minsta så vet du hur en klassisk sauvignon blanc från det svala Loire doftar; nyklippt gräs, buxbom, nässlor, krusbär, fläder och färska örter. Den doftar som en daggfrisk sommarmorgon i trädgården helt enkelt. Smaken är åt det lättare hållet och alltid torr och krispigt frisk. Att druvan är så...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab