Produkter

Taggar

Inspiration:
How to Råbiff

Ingredienser

  • Lövbiff
  • Picklad schalottenlök
  • Inlagda senapsfrön (finns att köpa färdiga)
  • Rödbetschips (finns att köpa färdiga)
  • Pepparrot- och dijonmajonnäs
  • Friterad kapris

Tillagning

  1. Gör en 1-2-2 lag genom att blanda en del ättika med 2 delar socker och 2 delar vatten. Rör så sockret löser sig. Hacka schalottenlök fint och låt den ligga i lagen minst 20 min.
  2. Hacka lövbiff av innanlår i små kuber. Se till att köpa fin lövbiff av högsta kvalité så får du bäst resultat.
  3. Häll kapris i en sil och sila bort vätskan. Låt ligga på papper eller i handduk tills de blir torra. Se till att du har så lite vätska som möjligt i kaprisen när du börjar fritera för annars skvätter det mycket. Fritera kaprisen i olja på runt 170C i några minuter. Lägg på papper spara till servering.
  4. Gör en vanlig majonnäs genom att mixa ett ägg, vinäger och dijon med en stavmixer. Tillsätt olja och mixa till en majonnäs. Smaksätt majonnäsen med massa riven pepparrot, mer dijon och salt. Mixa slät.
  5. Lägg upp köttet på en tallrik, klicka på lite majonnäs här och var, på med schalottenlöken, friterade kaprisen, rödbetschips (finns att köpa), inlagda senapsfrön eller grov senap (finns att köpa) och toppa med krasse.

Är du precis som vi en råbiffälskare? I så fall måste du testa att göra denna. En klassisk råbiff i ett oklassiskt utförande och vi vågar påstå att denna är oändligt mycket godare än det franska originalet. Viktigt att tänka på är att köpa bra kött. Vi använder lövbiff av innanlår eftersom det är extremt smidigt att skära om man jämför med en hel bit. Superenkelt utförande och allt går att förbereda så att du kan fokusera på en snygg uppläggning när gästerna sitter till bords.

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Fem städer du inte får missa i Veneto

Fem städer du inte får missa i Veneto

Padova Fyra mil väster om Venedig ligger Padova, en gammal romersk stad, delvis lite i skymundan från turiststråken. Padova är för många en oupptäckt italiensk pärla. Stadens visitkort är Prata della Valle ett vattenstråk kantat med 78 statyer av kända invånare. En av dessa föreställer Gustav II Adolf som har lyckats tränga sig in vid sidan av Galileo Galilei och andra berömdheter trots att han aldrig satte sin fot i...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Verona – kärlekens och vinets stad

Verona – kärlekens och vinets stad

Verona är en av världens mest romantiska städer. Inte bara för att det var här som Romeo förklarade Julia sin kärlek under balkongen. Det är också en historisk, pittoresk och mycket vacker stad just där norra och södra Europa möts – och där Italien är mer Italien än någon annanstans. Verona är en mycket gammal stad. Ingen vet vem som uppförde de första bosättningarna vid floden Adige, som sakta letar sin väg genom...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Fem pittoreska byar du måste hälsa på i Veneto

Ingenting har lika mycket charm som de små italienska byarna i Veneto. Plötsligt dyker de upp, i dalgångarna eller högt upp i bergen. Turistfria trattorior och makalösa scenerier. Här är några av de charmigaste byarna Asolo Den lilla bergsstaden Asolo med några tusen invånare ligger bedövande vackert i norra Veneto. Området heter Pedemontana och är ett kuperat vinodlarlandskap. Namnet Pedemontana betyder just vid bergets...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Viltgryta med rönnbär och meskräm

Viltgryta med rönnbär och meskräm

Vårt recept på viltgryta är en smakrik höstgryta att längta till när löven börjar falla! Mustiga smaker med vitlök, rödvin och rönnbär. Passa på att plocka rönnbär på hösten. Lägg dom i frysen eller torka dom för att använda senare. De är lite sura så se till att balansera dom i matlagningen. Dom är även supernyttiga - fullproppade med antioxidanter! Hoppas att det smakar! Detta recept är för 6 personer och tar...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Valpolicella – Venetos viners hjärta

Valpolicella – Venetos viners hjärta

Få områden i Italien har samma klang hos vinvänner som Valpolicella: Denna region i västra Veneto breder ut sig vid foten av de italienska Alperna strax öster om Gardasjön och väster om Verona. Valpolicella är känt för sitt vin och inte minst för de unika viner som bara kan och får produceras här: Amarone, Ripasso och Recioto. Namnet Valpolicella förlorar sig långt bort i historien, troligen har det sina rötter i både...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Amarone – drottningvinet från Valpolicella

Sett till smak, karaktär och kraftfullhet är Amarone en svårslagen och mustig vinupplevelse. Amaronevinet är också ett exempel på hur innovation och experimentlusta kan bana väg för ett helt vinland och förvandla en anonym region till en betydande världsdel i vinvärlden. Amarone tillskrivs ofta en lång historisk tradition, men det var inte förrän på 1950-talet som en del vinhus började experimentera med jäststammar som...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab