Italiensk kryddblandning
Aperitivo

Italiensk kryddblandning

Dela

Kategorier

Att göra egna kryddblandningar är både roligt och ett bra sätt att få fram nya smaker. Det är även mycket användbart att ha i skafferiet för att variera sig i sin matlagning. Här bjuder vi på en härlig kryddblandning med italienska smaker.

Recept & foto: Kristin Johansson

Ingredienser

  • 3 msk torkad basilika
  • 3 msk torkad oregano
  • 3 msk torkad persilja
1 msk söt paprika
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salvia, torkad
  • 1 tsk chiliflakes

Tillagning

  1. Blanda kryddorna väl och häll i en burk med tättslutande lock.
  2. Väck kryddorna till liv innan du skall använda dem. Antingen smular du sönder dem i handen eller i en mortel.
  3. Tips: Tänk på att kryddorna ska stå mörkt, torrt och inte allt för varmt. Förvara gärna därför i små plåtburkar.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close