Produkter

Taggar

Inspiration:
Jordärtskockssoppa, risoni och rosensallatpesto

Ingredienser

    Pesto

    • 0,5 dl mandelspån
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 kvistar bladpersilja
    • 1 klyfta rosensallat
    • 2 msk olivolja
    • citronsaft
    • salt & peppar
    • 500 g jordärtskockor
    • 2 morötter
    • 3 stjälkar blekselleri
    • 10 körsbärstomater
    • 2 salladslökar
    • 1 citron, ekologisk
    • 2 msk olivolja
    • 2 lagerblad
    • 1 l vatten
    • 2 buljongtärningar, umami
    • 1 dl risoninudlar
    • salt & peppar

    Tillagning

      Börja med peston

      1. Rosta mandelspånen i en torr panna. Håll koll och rör om så de inte bränns. Häll i en skål tillsammans med vitlöksklyfta, bladpersilja och rosensallat skuren i mindre bitar. Mixa med ett par matskedar olivolja med en stavmixer. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

      Till soppan

      1. Skala morot och jordärtskockor. Skär morötterna i slantar, skiva stjälkselleri och jordärtskockor tunt. Lägg grönsakerna i en gryta och häll på några matskedar olivolja. Fräs på medelvärme tillsammans med lagerblad utan att grönsakerna får färg.
      2. Häll på en liter vatten och tillsätt buljongtärningar. Lägg i risoninudlar, delade körsbärstomater och skivad salladslök. Låt sjuda i 15 minuter, rör om ett par gånger så att nudlarna inte klumpar ihop sig i botten på soppan.
      3. Smaka av med salt och riv över lite skal från citronen.
      4. Servera soppan toppad med peston och en rejäl bit bröd.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab