Produkter

Taggar

Inspiration:
Kikärtsburgare med haloumi och sötpotatispommes

Ingredienser

    Burgare

    • 2 förpackningar Ca 760 gr kikärtor, avrunna och sköljda
    • 1 dl finhackad persilja
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tak lökpulver
    • ½ dl olivolja
    • 200 gr haloumi, finriven
    • 2 ägg
    • ca 2 dl ströbröd
    • Rapsolja till stekning

    Sallad

    • 1 pkt surkål, avrunnen
    • 1 st grönt äpple, skuret i tunna skivor
    • 10 dragonblad, finhackade

    Färskost

    • 30 gr grillad paprika (på burk)
    • 150 gr färskost
    • salt och peppar
    • 4 st hamburgerbröd

    Sötpotatispommes

    • 2 stora sötpotatisar, skurna i stavar ca 0,5 x 0,5 cm.
    • salt

    Tillagning

      Burgare

      1. Mixa alla ingredienser utom ströbröd till en smet, tillsätt hälften av ströbrödet för att bina ihop smeten och låt stå 10 min.
      2. Platta ut burgare, vänd upp dem i resterande ströbröd och stek i rapsolja. ca 3 minuter på varje sida.

      Sallad

      1. Blada surkål, äpple och dragon till en sallad och toppa din hamburgare med.

      Färskost.

      1. Mixa grillad paprika tillsammans med en skvätt olja från burken.
      2. Vänd upp paprikan med färskosten och bred ut på hamburgerbrödets botten.

      Pommes

      1. Fritera dina pommes i en fritös. Salta efter smak.

      Om du inte har tillgång till en fritös. Lägg ut dina pommes på en ugnsplåt, ringla över olivolja. Baka dina pommes på 200 grader tills de fått tillräckligt med färg, salta efter smak.

      Receptet är för  4 personer och tar ca 20 minuter att laga.

      Av Smak i Bild.
      Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

      Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

      Klassik taco i all ära men när du fyller den med smaker från svensk skog blir den en fullpoängare! Tacokryddan består av enbär, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar vilket ger köttet en chans att glänsa. Tillsammans med västerbottenmajonnäs, stekt endivsallad, syltade kantareller, silverlök och friterad persilja är detta utan tvekan den godaste tacon jag ätit. Hemgjorda bröd är busenkelt men orkar du inte göra det så...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

      Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

      Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

      Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

      Malbec är en druva med en lite märklig historia. Myten säger att druvan för flera hundra år sedan introducerades i Frankrike av en ungrare vid namn Malbec. Druvan blev omåttligt populär och var faktiskt fram till andra halvan av 1800-talet den mest odlade druvan i Frankrike till dess att den ökända vinlusen slog ut närmare hälften av vinarealen. Idag hittas den bara i mindre omfattning i Loire (under namnet cot), i Bordeaux...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab