Produkter

Taggar

Inspiration:
Kikärtsburgare med haloumi och sötpotatispommes

Ingredienser

    Burgare

    • 2 förpackningar Ca 760 gr kikärtor, avrunna och sköljda
    • 1 dl finhackad persilja
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tak lökpulver
    • ½ dl olivolja
    • 200 gr haloumi, finriven
    • 2 ägg
    • ca 2 dl ströbröd
    • Rapsolja till stekning

    Sallad

    • 1 pkt surkål, avrunnen
    • 1 st grönt äpple, skuret i tunna skivor
    • 10 dragonblad, finhackade

    Färskost

    • 30 gr grillad paprika (på burk)
    • 150 gr färskost
    • salt och peppar
    • 4 st hamburgerbröd

    Sötpotatispommes

    • 2 stora sötpotatisar, skurna i stavar ca 0,5 x 0,5 cm.
    • salt

    Tillagning

      Burgare

      1. Mixa alla ingredienser utom ströbröd till en smet, tillsätt hälften av ströbrödet för att bina ihop smeten och låt stå 10 min.
      2. Platta ut burgare, vänd upp dem i resterande ströbröd och stek i rapsolja. ca 3 minuter på varje sida.

      Sallad

      1. Blada surkål, äpple och dragon till en sallad och toppa din hamburgare med.

      Färskost.

      1. Mixa grillad paprika tillsammans med en skvätt olja från burken.
      2. Vänd upp paprikan med färskosten och bred ut på hamburgerbrödets botten.

      Pommes

      1. Fritera dina pommes i en fritös. Salta efter smak.

      Om du inte har tillgång till en fritös. Lägg ut dina pommes på en ugnsplåt, ringla över olivolja. Baka dina pommes på 200 grader tills de fått tillräckligt med färg, salta efter smak.

      Receptet är för  4 personer och tar ca 20 minuter att laga.

      Av Smak i Bild.
      Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

      Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

      Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till ett världsrekordförsök i Göteborg. Målet är att ta sig in i Guinness Rekordbok genom att samla fler än 2252 deltagare till världens största whiskyprovning genom tiderna. Göteborg har genom åren varit skådeplats för flera världsrekord, bland annat i dressyr och för flest nationaliteter i en åkattraktion. Nu kan göteborgarna snart komma att få...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse

      Krustader med chèvre-creme, fikon, balsamvinäger och krasse

      Getost och fikon tillsammans med balsamvinäger är minst sagt en vinnande kombination. Superenkel att göra och försvinnande gott. Satsa på en kvalitativ balsamvinäger så det blir extra gott! Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen tills du är...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Bistecca Fiorentina med rosmarinrostad potatis, chipotlemajonnäs, rostad vitlök och grillad sallad

      Bistecca Fiorentina med rosmarinrostad potatis, chipotlemajonnäs, rostad vitlök och grillad sallad

      Bistecca Fiorentina är en klassisk kötträtt som egentligen är en grillad T-bone steak med tillbehör. I detta fall serveras även gyllene och krispig ugnsrostad potatis, chipotlemajonnäs och grillad hjärtsallad till köttet. Om ni har tillgång till en sous vide är det att föredra men går lika bra tillaga köttet i ugn. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Grillad avokado med tonfisk, soja, sesammajonnäs, stenbitsrom och shisokrasse

      Grillad avokado med tonfisk, soja, sesammajonnäs, stenbitsrom och shisokrasse

      Detta är en riktigt höjdarrätt. Rökigheten i den grillade avokadon tillsammans med soja, sesam och tonfisk är mitt i prick. Detta är den perfekta förrätten till en bättre middag eller när det blivit dags för lite vardagslyx. Ge det ett försök, du kommer älska det. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Lammfilé med rödvinssås, bakad spetskål, tryffelmanchego och hasselnöt

      Lammfilé med rödvinssås, bakad spetskål, tryffelmanchego och hasselnöt

      Lammfilé är en underskattad köttbit som är prisvärd och fylld med god smak. Tillsammans med spetskålen, tryffeln och hasselnötterna blir detta en fullträff. Rödvinssåsen hjälper till att sy ihop alla smaker till en härlig smaksymfoni. Testa, det är inte svårt.  Det är viktigt att du ger såsen tid att reduceras så börja med den och låt den stå till servering. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Pizza bianco med kapris, körsbärstomat, serrano-skinka, crème fraiche, buffelmozzarella och körvel

      Pizza bianco med kapris, körsbärstomat, serrano-skinka, crème fraiche, buffelmozzarella och körvel

      Pizza bianco är som du kanske vet en vit pizza utan tomatsås. Denna pizza med kapris, serrano och körsbärstomat är bara för god! Sältan i kaprisen lyfter hela pizzans smaker. Ett tips är göra flera pizzor för att dem kommer att gå åt. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Tapas med grillad rödräka, citronmajonnäs på grillad baguette, manchego och chark

      Tapas med grillad rödräka, citronmajonnäs på grillad baguette, manchego och chark

      Vem älskar inte Tapas! Denna bräda är utmärkt till fördrinken och är dessutom enkel att göra. Se till att köpa rödräkor eller liknande som är certifierat hållbart fiskade. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen tills du är nöjd med...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Rödbetstartar med äpple, machésallad med honungscitronette och mandel

      Rödbetstartar med äpple, machésallad med honungscitronette och mandel

      Detta är ett utmärkt vegansk variant på den klassiska råbiffen som även kommer att falla den mest inbitna köttätaren i smaken. Vill man göra den vegetarisk är getost på crostinin ett alternativ. En oväntad tolkning av en klassiker som är både väldigt god och fräsch rätt och som passar perfekt som en förrätt. Testa och du kommer att älska den! Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Pulled Pork-fritters med chilimajonnäs, picklad lök och koriander

      Pulled Pork-fritters med chilimajonnäs, picklad lök och koriander

      Detta är en perfekt rätt att göra på resterna från gårdagens pulled pork-middag. När jag gör pulled pork är detta alltid en stående förrätt dagen efter. Dessa små kroketter är väldigt enkla att göra samtidigt som de är fantastiskt goda. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Bakad hälleflundra med råstekt haricotsverts, ostronskivling, rödvinssås och körvel

      Bakad hälleflundra med råstekt haricotsverts, ostronskivling, rödvinssås och körvel

      Hälleflundra är en svår fisk som kräver varsam behandling. Baka fisken därför långsamt så köttet inte stressas och blir torrt. Tillsammans med rödvinssåsen, råstekt haricotsverts och ostronskivling blir det en perfekt kombination. För er som vill ha lite mer kolhydrater kan ni med fördel rosta potatis eller liknande. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Lyxig chipsbricka med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill

      Lyxig chipsbricka med löjrom, vispad smetana, rödlök och dill

      Enkelt och lyxigt snacks som passar till vilken middag eller fest som helst. Ett tips är att använda spritspåse till var och en av ingredienserna och färdigställa brickan när gästerna anländer. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen tills du...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Rätt temperatur för kött och fisk

      Rätt temperatur för kött och fisk

      En bra kökstermometer är bland det bästa redskap man kan ha i ett kök. Den hjälper dig på enklaste sätt att inte servera överstekta, hårda köttbitar till dina gäster. Köp en bra termometer - det är det värt! Viktigt tips är även att inte ta köttet direkt från kylen till stekpannan. Då finns risken att du kyler stekpannan för mycket och resultatet blir att du kokar köttet istället. Tänk även på att låta köttet...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett

      Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett

      Den 14 februari firas Alla hjärtans dag – en dag då vi hyllar kärleken lite extra. Att ge bort en bukett röda rosor är för många en självklar kärleksförklaring – inte minst på alla hjärtans dag. Men rosor kan även fungera som smaksättare i både mat och dryck. Ett exempel är Hendrick´s Gin, som får sin unika smak av bland annat röda rosenblad och gurka. Dess komplexa karaktär gör att den även fungerar utmärkt...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Gingravad lax med avokadokräm, sallad, päron och rostade hasselnötter

      Gingravad lax med avokadokräm, sallad, päron och rostade hasselnötter

      Den 14 februari firas Alla hjärtans dag – en dag då vi hyllar kärleken lite extra. Att ge bort en bukett röda rosor är för många en självklar kärleksförklaring – inte minst på alla hjärtans dag. Men rosor kan även fungera som smaksättare i både mat och dryck. Ett exempel är Hendrick´s Gin, som får sin unika smak av bland annat röda rosenblad och gurka. Dess komplexa karaktär gör att den även fungerar utmärkt...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab - Dryck - Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana

      Råraka med havskräfta och brynt smörsmetana

      Otroligt god rätt som passar både till fest och vardag. Råraka som är stekt på rätt sätt är ofattbart gott och allt man behöver är rikligt med smör, tid och tålamod. Genom att vända rårakan flera gånger och inte steka på för hög temperatur blir rårakan gyllene och krispig utan att bli bränd. Toppa med vad du vill men denna variant är verkligen supergod! Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab