Kikärtsburgare med haloumi och sötpotatispommes
Huvudrätt

Kikärtsburgare med haloumi och sötpotatispommes

Dela

Om du inte har tillgång till en fritös. Lägg ut dina pommes på en ugnsplåt, ringla över olivolja. Baka dina pommes på 200 grader tills de fått tillräckligt med färg, salta efter smak.

Receptet är för  4 personer och tar ca 20 minuter att laga.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

Burgare

  • 2 förpackningar Ca 760 gr kikärtor, avrunna och sköljda
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tak lökpulver
  • ½ dl olivolja
  • 200 gr haloumi, finriven
  • 2 ägg
  • ca 2 dl ströbröd
  • Rapsolja till stekning

Sallad

  • 1 pkt surkål, avrunnen
  • 1 st grönt äpple, skuret i tunna skivor
  • 10 dragonblad, finhackade

Färskost

  • 30 gr grillad paprika (på burk)
  • 150 gr färskost
  • salt och peppar
  • 4 st hamburgerbröd

Sötpotatispommes

  • 2 stora sötpotatisar, skurna i stavar ca 0,5 x 0,5 cm.
  • salt

Tillagning

    Burgare

    1. ----- Burgare
    2. Mixa alla ingredienser utom ströbröd till en smet, tillsätt hälften av ströbrödet för att bina ihop smeten och låt stå 10 min.
    3. Platta ut burgare, vänd upp dem i resterande ströbröd och stek i rapsolja. ca 3 minuter på varje sida.

    Sallad

    1. ----- Sallad
    2. Blada surkål, äpple och dragon till en sallad och toppa din hamburgare med.

    Färskost.

    1. ----- Färskost.
    2. Mixa grillad paprika tillsammans med en skvätt olja från burken.
    3. Vänd upp paprikan med färskosten och bred ut på hamburgerbrödets botten.

    Pommes

    1. ----- Pommes
    2. Fritera dina pommes i en fritös. Salta efter smak.

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close