Produkter

Taggar

Inspiration:
Kikärtsburgare med haloumi och sötpotatispommes

Ingredienser

    Burgare

    • 2 förpackningar Ca 760 gr kikärtor, avrunna och sköljda
    • 1 dl finhackad persilja
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tak lökpulver
    • ½ dl olivolja
    • 200 gr haloumi, finriven
    • 2 ägg
    • ca 2 dl ströbröd
    • Rapsolja till stekning

    Sallad

    • 1 pkt surkål, avrunnen
    • 1 st grönt äpple, skuret i tunna skivor
    • 10 dragonblad, finhackade

    Färskost

    • 30 gr grillad paprika (på burk)
    • 150 gr färskost
    • salt och peppar
    • 4 st hamburgerbröd

    Sötpotatispommes

    • 2 stora sötpotatisar, skurna i stavar ca 0,5 x 0,5 cm.
    • salt

    Tillagning

      Burgare

      1. Mixa alla ingredienser utom ströbröd till en smet, tillsätt hälften av ströbrödet för att bina ihop smeten och låt stå 10 min.
      2. Platta ut burgare, vänd upp dem i resterande ströbröd och stek i rapsolja. ca 3 minuter på varje sida.

      Sallad

      1. Blada surkål, äpple och dragon till en sallad och toppa din hamburgare med.

      Färskost.

      1. Mixa grillad paprika tillsammans med en skvätt olja från burken.
      2. Vänd upp paprikan med färskosten och bred ut på hamburgerbrödets botten.

      Pommes

      1. Fritera dina pommes i en fritös. Salta efter smak.

      Om du inte har tillgång till en fritös. Lägg ut dina pommes på en ugnsplåt, ringla över olivolja. Baka dina pommes på 200 grader tills de fått tillräckligt med färg, salta efter smak.

      Receptet är för  4 personer och tar ca 20 minuter att laga.

      Av Smak i Bild.
      Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

      Inspiration

      Mer inspiration

      Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

      Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

      LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

      Nigab

      Welcome to Nigab

      Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

      By confirming your age you are also
      approving this website using cookies.

      Dela via

      Få inspiration i mailkorgen

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


      Nigab