Produkter

Taggar

Ingredienser

  • 1 sötpotatis
  • 1 selleristjälk
  • 100 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g kikärtor, konserv
  • 3 skivor bröd
  • 1 ägg
  • 3 tsk sojasås
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl hampafrö
  • Olja att steka i

BBQ-sås

  • 1 dl sojasås
  • 2-3 tsk sriracha
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 3 msk agavesirap

Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 2 avokado
  • 1,5 dl kimchi

Tillagning

  1. Burgare: Skala och tärna sötpotatis, skiva selleristjälken, vitlöken och hacka champinjonerna. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och fräs grönsakerna.
  2. Lägg grönsaksfräset i en matberedare, mixa med avrunna kikärter, brödskivorna, ingefära, chiliflakes och ett ägg till en smet. Ställ smeten i kylen en stund så blir det lättare att forma burgare.
  3. Sås: Blanda ihop såsen i en gryta, låt koka upp och vispa hela tiden. När den kokat upp tar du bort grytan från plattan och låter den svalna.
  4. Burgare: Ta lite matolja på händerna och forma burgare. Vänd dem i hampafrö. Hetta upp en panna med olja. Lägg i burgarna och låt dem få en bra stekyta, vänd och stek på andra sidan. Sänk värmen och låt dem gå på eftervärme några minuter.
  5. Servera burgarna med skivad avokado och toppade med kimchi och sås. Om dina middagsgäster är riktigt hungriga kan du servera pommesfrites eller sötpotatisstrips till burgarna.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab