Produkter

Taggar

Ingredienser

  • 1 sötpotatis
  • 1 selleristjälk
  • 100 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g kikärtor, konserv
  • 3 skivor bröd
  • 1 ägg
  • 3 tsk sojasås
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl hampafrö
  • Olja att steka i

BBQ-sås

  • 1 dl sojasås
  • 2-3 tsk sriracha
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 3 msk agavesirap

Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 2 avokado
  • 1,5 dl kimchi

Tillagning

  1. Burgare: Skala och tärna sötpotatis, skiva selleristjälken, vitlöken och hacka champinjonerna. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och fräs grönsakerna.
  2. Lägg grönsaksfräset i en matberedare, mixa med avrunna kikärter, brödskivorna, ingefära, chiliflakes och ett ägg till en smet. Ställ smeten i kylen en stund så blir det lättare att forma burgare.
  3. Sås: Blanda ihop såsen i en gryta, låt koka upp och vispa hela tiden. När den kokat upp tar du bort grytan från plattan och låter den svalna.
  4. Burgare: Ta lite matolja på händerna och forma burgare. Vänd dem i hampafrö. Hetta upp en panna med olja. Lägg i burgarna och låt dem få en bra stekyta, vänd och stek på andra sidan. Sänk värmen och låt dem gå på eftervärme några minuter.
  5. Servera burgarna med skivad avokado och toppade med kimchi och sås.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

Lammkotletter med grönkålssallad

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab