Fiskrätter

Krossad potatis med tryffel eller forellrom

Dela

Betyg (0 röster)

En härlig och lite lyxigare potatis att servera ensam som förrätt eller som ackompanjemang till fina middagen.

Receptet är till 4 portioner och tillagningstiden är ungerfär 30 minuter

Tips.
Rör ner några droppar vit tryffelolja i créme fraichen för att höja smaken på din tryffel.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Ingredienser

  • 8 st fasta medelstora potatisar, tvättade
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 gr riven lagrad prästost eller Västerbottenost
  • salt och nymald svartpeppar
  • Tryffel
  • Forellrom
  • 2 msk finskuren gräslök

Tillagning

  1. Kok potatisen med skal på och mycket salt i vattnet ca 20 minuter, låt svalna en stund i kastrullen med papper som lock.
  2. Lägg upp potatisen på tallrikar, krossa den lätt med knogarna så att den spricker upp. Salta och peppra lätt.
  3. Lägg en rejäl klick omrörd crème fraiche på varje potatis, toppa med ost.
  4. Välj att antingen riva över tryffel eller klicka på forellrom, garnera med gräslök.

Kommentarer

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.

Din information kommer att användas av AB Nigab för att ge dig nyheter och marknadsföringsinformation. Du kan när som helst utöva din rätt till åtkomst, rättelse, radering eller invändning genom att kontakta oss på info@nigab.se.

Du kan avbryta din prenumeration genom att klicka på länken i footern i alla e-postbrev du får från oss eller genom att kontakta oss på info@nigab.se. Vi ska behandla dina uppgifter med respekt. För mer information - se vår integritetspolicy. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.

Close

Dela via

Close