Produkter

Taggar

Inspiration:
Kyckling cacciatore (jägarkyckling)

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • salt & peppar
  • olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 paprika, gul
  • 1 paprika, röd
  • 1 morot
  • 250 gr champinjoner
  • 1,5 dl svarta oliver
  • timjan, färsk
  • bladpersilja, färsk
  • oregano, torkad
  • 3 dl rött vin
  • 400 g krossad tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 200 g körsbärstomater
  • chiliflakes
  • Surdegsbröd till servering

Tillagning

  1. Dela kycklingen i bitar. Skär av vingar, lår och bröstfiléer. Salta, peppra rejält och bryn kycklingen i en stor gryta i olivolja. Tillsätt även hackad timjan, bladpersilja och oregano.
  2. Skala, hacka vitlök och lök i små bitar. Skär paprikor i tärningar. Skala och skär morot i tärningar, hacka även körsbärstomater och champinjoner. Tillsätt alla grönsakerna när kycklingen är brynt runt om och låt fräsa med några minuter.
  3. Tillsätt vin, krossade tomater, tomatpuré och ett par nypor chiliflakes.
  4. På med ett lock och låt allt småputtra i 30-40 minuter, smaka sedan av med mer chiliflakes, salt och peppar. Vänd ner oliver och låt dem bli varma.
  5. Servera med rejäla skivor av surdegsbröd för att lätt få upp varenda droppe av grytan från tallriken.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab