Produkter

Taggar

Inspiration:
Kyckling cacciatore (jägarkyckling)

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • salt & peppar
  • olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 paprika, gul
  • 1 paprika, röd
  • 1 morot
  • 250 gr champinjoner
  • 1,5 dl svarta oliver
  • timjan, färsk
  • bladpersilja, färsk
  • oregano, torkad
  • 3 dl rött vin
  • 400 g krossad tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 200 g körsbärstomater
  • chiliflakes
  • Surdegsbröd till servering

Tillagning

  1. Dela kycklingen i bitar. Skär av vingar, lår och bröstfiléer. Salta, peppra rejält och bryn kycklingen i en stor gryta i olivolja. Tillsätt även hackad timjan, bladpersilja och oregano.
  2. Skala, hacka vitlök och lök i små bitar. Skär paprikor i tärningar. Skala och skär morot i tärningar, hacka även körsbärstomater och champinjoner. Tillsätt alla grönsakerna när kycklingen är brynt runt om och låt fräsa med några minuter.
  3. Tillsätt vin, krossade tomater, tomatpuré och ett par nypor chiliflakes.
  4. På med ett lock och låt allt småputtra i 30-40 minuter, smaka sedan av med mer chiliflakes, salt och peppar. Vänd ner oliver och låt dem bli varma.
  5. Servera med rejäla skivor av surdegsbröd för att lätt få upp varenda droppe av grytan från tallriken.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

Den italienska ikonen Campari gör ett månadslångt gästspel på Eataly Stockholm

Med start lördag 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag. Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

Malbec - druvan som höll på att falla i glömska

Malbec är en druva med en lite märklig historia. Myten säger att druvan för flera hundra år sedan introducerades i Frankrike av en ungrare vid namn Malbec. Druvan blev omåttligt populär och var faktiskt fram till andra halvan av 1800-talet den mest odlade druvan i Frankrike till dess att den ökända vinlusen slog ut närmare hälften av vinarealen. Idag hittas den bara i mindre omfattning i Loire (under namnet cot), i Bordeaux...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab