Produkter

Taggar

Inspiration:
Kycklingspett med grönsaker och blue cheese dipp

Ingredienser

    Kycklingspett

    • grillspett (Träspett läggs i blöt 30 min. innan användning)
    • 750 g kycklinglårfilé gärna majskyckling
    • 1 msk vitlökspulver
    • 1 msk paprikapulver
    • 1 tsk salt

    Blue cheese dipp

    • 3 dl gräddfil
    • 140 g blue cheese smulad
    • 1 tsk flytande honung
    • salt

    Grönsaksstavar

    • morot
    • paprika
    • sparris
    • vårlök
    • endiveblad

    Tillagning

    1. Tänd en grill och fördela kolen så att du får en aktiv del och en inaktiv del.
    2. Lägg kycklingen på ett fat, blanda kryddorna och klappa in dem i filéerna. Trä därefter på dem på spett.
    3. Blanda gräddfil och blue cheese med en gaffel, tryck till och mosa osten så smakerna kommer ut i gräddfilen. Smaka av med honung och salt.
    4. Skölj och skala grönsakerna, och skär därefter dem i önskat format.
    5. Grilla kycklingen först aktivt över kolen för att få färg, lyft sedan över på den inaktiva delen och grilla klart under lock. Använd stektermometer vid 80 graders innertemperatur är kycklingen färdig.
    6. Smaklig spis!

    Dra fram grillen, på med kycklingspetten och middagen är serverad inom en halvtimme. Grönsakerna är ett enkelt och gott tillbehör som man kan börja småäta redan innan kycklingen är klar om man inte kan hålla sig 🙂
    Tillagningstid: 30 minuter, 4 personer

    Tipset: Variera valet av grönsaker och kycklingdelar.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

    Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

    Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab