Produkter

Taggar

Inspiration:
Kycklingspett med grönsaker och blue cheese dipp

Ingredienser

    Kycklingspett

    • grillspett (Träspett läggs i blöt 30 min. innan användning)
    • 750 g kycklinglårfilé gärna majskyckling
    • 1 msk vitlökspulver
    • 1 msk paprikapulver
    • 1 tsk salt

    Blue cheese dipp

    • 3 dl gräddfil
    • 140 g blue cheese smulad
    • 1 tsk flytande honung
    • salt

    Grönsaksstavar

    • morot
    • paprika
    • sparris
    • vårlök
    • endiveblad

    Tillagning

    1. Tänd en grill och fördela kolen så att du får en aktiv del och en inaktiv del.
    2. Lägg kycklingen på ett fat, blanda kryddorna och klappa in dem i filéerna. Trä därefter på dem på spett.
    3. Blanda gräddfil och blue cheese med en gaffel, tryck till och mosa osten så smakerna kommer ut i gräddfilen. Smaka av med honung och salt.
    4. Skölj och skala grönsakerna, och skär därefter dem i önskat format.
    5. Grilla kycklingen först aktivt över kolen för att få färg, lyft sedan över på den inaktiva delen och grilla klart under lock. Använd stektermometer vid 80 graders innertemperatur är kycklingen färdig.
    6. Smaklig spis!

    Dra fram grillen, på med kycklingspetten och middagen är serverad inom en halvtimme. Grönsakerna är ett enkelt och gott tillbehör som man kan börja småäta redan innan kycklingen är klar om man inte kan hålla sig 🙂
    Tillagningstid: 30 minuter, 4 personer

    Tipset: Variera valet av grönsaker och kycklingdelar.

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

    Inspiration

    Mer inspiration

    Nigab - Dryck - Lammkotletter med grönkålssallad

    Lammkotletter med grönkålssallad

    Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. :-) Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen - lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis! 4 pers. 20 minuter Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik...

    LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

    Nigab

    Welcome to Nigab

    Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

    By confirming your age you are also
    approving this website using cookies.

    Dela via

    Få inspiration i mailkorgen

    Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


    Nigab