Produkter

Taggar

Inspiration:
Lammkotletter med grönkålssallad

Ingredienser

  • 800 g Lammkotletter

Marinad

  • 1 kruka salvia, plocka av bladen
  • 2 st citron, zestas och delas sedan på mitteln
  • 4 vitlöksklyftor, rivna
  • salt och peppar efter smak
  • 1 dl msk olivolja

Sallad

  • 300 g grönkål
  • 3 msk olivolja
  • Pressad citron
  • salt och peppar
  • 1 st granatäpple, plocka ur kärnorna
  • 1 st gurka, skalad, urkärnad och skuren i skivor
  • 200 g Peccorino ost, smulad
  • Surdegsbröd, tärnat ca. 2 x 2 cm.

Tillagning

  1. Mixa eller mortla ihop ingredienserna till marinaden, marinera kotletterna.
  2. Skölj grönkålen ordentligt, skär bort den tjocka stammen på varje blad och fin strimla bladen. Häll över olivoljan, pressa saften ur en halv citron och massera in 2 minuter i kålen, salta och peppra efter smak.
  3. Stek brödtärningarna tillsammans med en skvätt olivolja i en stekpanna tills de får färg.
  4. Blanda ner granatäpple, gurka, Peccorino i grönkålen, toppa med brödtärningarna.
  5. Grilla eller stek lammkotletterna till önskad stek grad.

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. 🙂
Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen – lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis!

4 pers. 20 minuter

Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

Halstrad gösfilé med jordärtskockspuré

När man vill imponera på gästerna ska man bjuda på detta recept. Den krämiga såsen är pricken över i:et och middagen avnjuts som bäst med ett fruktigt och aromatiskt vin. Tillagningstid: 40 minuter, 4 personer Tipset. Fisken kan halstras i stekpanna på spisen, använd då endast en liten klick smör. Köper man hel fisk så koka gärna hemgjord fond på skrovet. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab - Dryck - Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

Grillad entrecôte och blomkål med tryffelbearnaise

När du är riktigt hungrig och vill njuta av en mastig middag måste du prova detta recept. Entrecôten och tryffelbearnaise gifter sig fint i munnen tillsammans med ett glas Barolo. Tillagningstid: 30 minuter, 4 pers Tispset: Det fungerar utmärkt att ersätta den färska tryffeln med en god tryffelolja. På bilden har vi ändvänt oss av italiensk vintertryffel. Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab