Produkter

Taggar

Inspiration:
Lammkotletter med grönkålssallad

Ingredienser

  • 800 g Lammkotletter

Marinad

  • 1 kruka salvia, plocka av bladen
  • 2 st citron, zestas och delas sedan på mitteln
  • 4 vitlöksklyftor, rivna
  • salt och peppar efter smak
  • 1 dl msk olivolja

Sallad

  • 300 g grönkål
  • 3 msk olivolja
  • Pressad citron
  • salt och peppar
  • 1 st granatäpple, plocka ur kärnorna
  • 1 st gurka, skalad, urkärnad och skuren i skivor
  • 200 g Peccorino ost, smulad
  • Surdegsbröd, tärnat ca. 2 x 2 cm.

Tillagning

  1. Mixa eller mortla ihop ingredienserna till marinaden, marinera kotletterna.
  2. Skölj grönkålen ordentligt, skär bort den tjocka stammen på varje blad och fin strimla bladen. Häll över olivoljan, pressa saften ur en halv citron och massera in 2 minuter i kålen, salta och peppra efter smak.
  3. Stek brödtärningarna tillsammans med en skvätt olivolja i en stekpanna tills de får färg.
  4. Blanda ner granatäpple, gurka, Peccorino i grönkålen, toppa med brödtärningarna.
  5. Grilla eller stek lammkotletterna till önskad stek grad.

Grillsäsongen är numera så lång att entusiasterna gärna grillar året runt. 🙂
Här har ni ett fräscht recept till grillsäsongen – lång som kort. Salladen är anpassad till det fruktigare vinet och är dessutom nyttig. Smaklig spis!

4 pers. 20 minuter

Tips: Lammkotletter går väldigt fort att grilla, använd en stektermometer så att du enklare träffar rätt stekgrad. Medium rare 58 grader.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Inspiration

Mer inspiration

Nigab - Dryck - Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sebastiens sodabröd med brynt Tullamore-smör

Sveriges egna brödmästare Sebastien Boudet gjort sin tolkning av det populära sodabrödet, med en annorlunda tvist för att få fram mer smak och karaktär. Ett klassiskt sodabröd bakas oftast på bakpulver, för att på så vis undvika den tidskrävande jäsningsprocessen. Sebastiens hemlighet däremot är just tid och tålamod - och en skvätt Tullamore DEW. - Att baka bröd måste få ta sin tid, det ska inte jäktas fram. Det...

LÄS HELA INLÄGGET HÄR.

Nigab

Welcome to Nigab

Our website contains information about alcoholic beverages and is intended for those who are 25 years or older.

By confirming your age you are also
approving this website using cookies.

Dela via

Få inspiration i mailkorgen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få tips och inspiration på mat och dryckesnyheter. Klicka för de kategorier du är intresserad av.


Nigab